Connect with us

Događaji

Kapetan Dragan sletio u zagrebačku zračnu luku

Objavljeno

on

Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, kojeg se u Hrvatskoj tereti za ratni zločin, nešto iza 11,30 sati sletio je u zagrebačku zračnu luku odakle će biti odvezen u Split, s obzirom da splitsko tužiteljstvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

[ad id=”68099″]

Dragan Vasiljković je nakon duge pravne bitke koja je počela prije devet godina izručen Hrvatskoj i nalazi se u Hrvatskoj. Dalje će biti procesuiran kao svaki drugi optuženik, izjavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Splitski odvjetnik Darko Stanić, koji Vasiljkovića brani po službenoj dužnosti, očekuje da će optužnica protiv Vasiljkovića biti podignuta odmah nakon što ga ispitaju tužitelji s obzirom da je bilo dovoljno vremena da se prikupi sav dokazni materijal.

Vasiljković u roku od 24 sata treba biti predan pritvorskom nadzorniku, koji o tome izvješćuje županijsko državno odvjetništvo u Splitu, dok bi u roku od 16 sati trebalo osigurati njegovo prvo ispitivanje. Tek nakon toga ide eventualni prijedlog za određivanje istražnog zatvora, rekao je Stanić.

Pretpostavlja da će Vasiljković, kojega se tereti da je jedan od vođa srpskih paravojnih snaga tijekom pobune u Hrvatskoj, izabrati branitelja po svojem izboru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari