Kaptol poručio Ranku Ostojiću: “Laži, laži, ostat će nešto od te laži”

4

Susret kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, i kandidata za predsjednika SDP-a Ranka Ostojića dogodio se na posve drugačiji način od onoga što je Ostojić izjavio u intervjuu Jutarnjem listu, tvrde u Zagrebačkog nadbiskupiji.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju, 13. studenog 2016., Jutarnji list u članku Slavice Lukić prenosi riječi Ranka Ostojića u kojima kandidat za predsjednika SDP-a iznosi neistinite tvrdnje u vezi događaja pred početak konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora 14. listopada 2016. godine.

U članku stoji: “Na konstituirajućoj sjednici Sabora prošlog mjeseca pozvao sam kardinala Bozanića na stranu i rekao mu da ću se, izaberu li me za predsjednika SDP-a, založiti za reviziiju vatikanskih ugovora s Hrvatskom. Uslijedio je kratak muk nakon kojeg mi je odvratio da su njegova vrata uvijek otvorena za razgovor – rekao nam je SDP-ovac Ranko Ostojić.”

Susret kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, i kandidata za predsjednika SDP-a Ranka Ostojića dogodio se na posve drugačiji način.

Prije same konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora gospodin Ostojić samoinicijativno je pristupio kardinalu Bozaniću, koji se s mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom HBK, nalazio na drugoj strani saborske dvorane. Gospodin Ostojić, pozdravivši kardinala Bozanića, upitao ga je bi li ga Kardinal mogao primiti na razgovor, na što je Zagrebački nadbiskup potvrdno odgovorio, kao što to čini u drugim sličnim prigodama. To je sav sadržaj tog susreta, kojemu je nazočio i mons. Puljić.

U gore navedenom konstatiramo da je jedino točno da je kandidat za predsjednika SDP-a gospodin Ostojić, u sabornici prije konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora tražio prijem kod kardinala Bozanića, a sve drugo je izmišljena priča koja bi zacijelo trebala služiti nekoj drugoj svrsi.

Nije istina da je gospodin Ostojić kardinala Bozanića „pozvao na stranu“, kao što nije istina ni da je gospodin Ostojić uopće spominjao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Također, gospodin Ostojić nije spomenuo nikakvu reviziju bilo kojih ugovora pa niti „vatikanskih ugovora s Hrvatskom“, kao što tvrdi novinarki gđi Lukić.

Ovdje samo usput spominjemo poslovicu za koju kažu da se njome dobro služila jedna politička organizacija iz prošlih vremena, a koja glasi: Laži, laži, ostat će nešto od te laži”, stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

facebook komentari

 • kršni

  Gospođa Lukić ili možda Pupavac živi u Hrvatskoj na našoj grbači kako bi pisala neistine o svemu čega se dotakne. A mi, umjesto da to obznanimo vani, po “vasceloj” Europi, mi šutimo o tome jer se tobože ne želimo baviti glupostima! Zato i jest trulo u našoj državi danskoj!

 • Istina

  Možda bi dobro bilo da ove navedene Bujanec zovne u Bujicu, da im postavlja nezgodna pitanja i da ih “razgoliti”?

 • kršni

  Toooooo!

 • Sivooki

  Bujanec je “ispod njihovog nivoa”… tako da oni jednom “desničaru i nacionalisti” nikad ne bi došli.