Connect with us

Politički rentgen

KARAMAKO ILI MILANOVIĆ, TUĐMAN ILI TITO?

Objavljeno

on

Bilo bi doista naivno uspoređivati gospodina Tomislava Karamarka  s predsjednikom Tuđmanom. Živimo u potpuno drugim političkim okolnostima, živimo u prividnom miru, a  ispod površine bijesni specijalni rat protiv Hrvatske, sofisticirani rat možda i puno teži nego onaj 1991., kada smo znali tko nam je neprijatelj i držali smo ga na braniteljskom ciljniku.

[ad id=”93788″]

Gospodin Tomislav Karamarko, nikada nije bio u prilici donositi državničke odluke, jer nikada nije ni imao tu političku poziciju. Dakle nikada nije mogao svojim potezima utjecati na izvršnu vlast, nije mogao biti ni neprijatelj ni veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa, a nije to mogao ni u Vladi na odlasku!

Kada je nakon niza od pet značajnih izbornih pobjeda zaprijetio da bi mogao postati političar s državničkim ovlastima, pokrenuta je lavina mržnje , spinova, trovanja hrvatskog puka, pokrenuta je neviđena hajka „vučjeg čopora“ kako bi se moralno, ljudski i politički diskreditiralo  čovjeka koji opasno prijeti promijeniti zatrovane tijekove hrvatske politike, zatrovane jugoslavenštinom i regionalizmom. Predsjednik Tuđman imao je široke ovlasti u polupredsjedničkom političkom sustavu, imao je neprijatelje izvana i iznutra, ali je imao i međunarodne okolnosti koje su omogućile, a usudio bih se reći i dozvolile, stvaranje Republike Hrvatske. Njegov upozoravajući, posljednji  javni govor, o „žutim, crnim i crvenim vragovima“, danas proživljavamo u slici i riječi na hrvatskom političkom tržištu. Tuđmana su ubili, a ubijaju ga do kraja i poslije njegove smrti!

Dakle nije dilema naivno uspoređivati bilo koga s predjednikom Tuđmanom, jer takvih u HDZ-u nema, dilema je jednostavna!

Karamarko ili Milanović? To je pitanje aktualnog političkog trenutka!

U protekle četiri godine Milanović je rušio sve državotvorne tekovine predsjednika Tuđmana, više puta je jasno odgovorio na pitanje Tito ili Tuđman, jasno i glasno se opredijelio za Tita. O ekonomskoj devastaciji Hrvatske, o prisilnom iseljavanje najvrednijeg supstrata hrvatske države, o paklu kojeg nam je javno, jasno i glasno priredio, ne treba više trošiti riječi. S druge strane Karamarko je svojim pobjedničkim nizom, koji je kulminirao rušenjem Josipovića i pobjedom Predsjednice, zajednički s Domoljubnom koalicijom uz pomoć domoljubnog puka i uz potpunu podršku unutar stranke  bio jedini pravi protivnik Milanovićeve politike. Upravo zato što je bio jedini i pravi,  doživio je ovo što doživljava već duže vrijeme, doživio je neviđen pogrom i pravo je čudo da još uvijek stoji na nogama.

 Odnos političkih snaga u  Hrvatskoj proiciraju  mediji, a prava je istina da taj odnos određuju skriveni vlasnici medija. Kukavice, plačenici, partitokrati, urednički  profiteri, veleizdajnici, „domoljubi“ izvan i unutar HDZ-a, upregnuli su se u zajednička kola, bojeći  se za vlastite sinekure, „bijedne“ saborske plaće, prividnu političku moć, a zapravo su priznali poraz i političku nemoć. Gdje bi bio predsjednik Tuđman da je podlegao trolovskim povjetarcima s naslovnica Feral Tribuna i sličnog žutog smeća kakvoga danas konzumiramo kroz vrišteće naslovnice  s prodajnih mjesta, šankova i terasa svih kafića. Naručeni i debelo plaćeni tekstovi primjereni su jedino umobolnicama, a izgleda da Hrvatska i jest jedna velika umobolnica koju trenutno liječi psihijatar Božo Petrov.

Dakle tko je bolji? Karamarko ili Milanović? Misle li doista u HDZ-u da mogu preko noči, bez potresa, izmisliti državnika Tuđmanovog kova, domoljuba Tuđmanove duše, domoljuba ratnika, nedodirljivog za medijske plaćenike, moralno neupitnog poltičara, političara bez trunke prašine na svojoj savjest, političara koji može spriječiti Milanovićev povratak na vlast? Misle li u HDZ-u doista da je u protekle četiri godine Hrvatskom vladao Milanović i znaju li oni doista tko im je najveći i najjači protivnik? Tko vlada, tko je uvijek vladao i tko želi vječno vladati Hrvatskom?

Ja takvog čovjeka u HDZ-u ne vidim, a u slučaju katastrofalnog poraza na izborima koji slijede dežurnog krivca imaju! Naravno, bit će to Karamarko!

Tko god došao umjesto Karamarka proči će još gore, ako se usudi suprotstaviti  ovoj neokomunističkoj bulumenti. Ako bude pristojan, ucijenjen i lojalan vladarima Hrvatske kao što je bio Sanader, svi mediji će šutjeti i u toj šutnji trebamo prepoznati najveću ugrozu za našu Domovinu.

Tko je kriv za ovaj poraz HDZ-a i je li to uopće poraz? Analitičari bez zrna kompetencija, prepotentno su mislili da će HDZ pomesti Milanovića na zadnjim izborima. U to su uvjerili i naivno HDZ-ovo biračko tijelo! Ti „anti“analitičari nisu se osvrnuli ni korak iza sebe, proanalizirali pobjedu predsjednice Kolinde, pobjedu  tek za 1%? Da jesu, shvatili bi da je to realan omjer političkih snaga, onaj omjer kojega su stvorili mediji i utuvili ga u glave naivnog  hrvatskog puka. Isto to biračko tijelo glasovalo je i za Domoljubnu koaliciju, isti broj, isti svjetonazor i isti rezultati! Most je bio proizvod tih istih medija sa svrhom razbijanja demokršćanskog bitračkog korpusa. Kada je relativna pobjeda Domoljubne koalicije , sa nezahvalnošću unutar stranke proglašena porazom, počelo je rušenje Karamarka  iznutra podgrijano ljevičarskim medijima koji su cinično, kao fol, „žalili“ što je pobjeda  izražena tako malim rezultatima. Tko je kriv? Pa Karamarko, naravno!?

Ucjenjvački ustroj nove Vlade, Petrov-Orešković-Milanovićeve Vlade, bio je dugoročno neodrživ i to su znali i lijevi i desni analitičari. Bilo je samo pitanje trenutka kada će ta Vlada pasti. Milanović je srušio ovu Vladu latentnim, svakodnevnim slabljenjem HDZ-oivog utjecaja i bilo je samo pitanje dana gdje je ta granica izdržljivost.

Ni ja sam nikada ne bih glasovao za takvu Vladu, kao što ne bih svoj glas dao ni ovoj, planiranoj, „preustrojenoj“ Vladi. I jedno i drugo rješenje, s aspekta demokrščana, trebalo je biti samo prijelazno riješenje do novih izbora.

Dileme koje su  postavljene, hoće li Pupavac lijevo ili desno kao jezičac na vagi, Čačić i Bandić također, hoće li Glavaš lijevo ili desno, hoće li Most sa HDZ-om, potpuno su lažne dileme i svatko normalan mogao je vidjeti da će prirodni saveznici ljevice ići lijevo, na izbore, a da će Most koji je instruiran da sruši HDZ  radi  izmišljenog političkog bipolarizma u Hrvatskoj i nadalje rušiti HDZ. Političkog bipolarizma u Hrvatskoj nikada nije bilo. Uvijek su vladali samo jedni, bez obzira tko nominalno bio na vlasti! Hrvatskom je uvijek vladao udbaški monopolizam!

Pupavac je za vjernost HDZ-u tražio 5 milijuna kuna, a Bandić je htio biti, ni manje ni više, „gradonačelnik Hrvatske“! HDZ se nije smio upustiti u tu trgovačku, političku avanturu!

Ništa spretnije se nije moglo odigrati u ovoj političkoj drami, a opravdani razlozi, koji proizlaze iz jasnih ekonomskih parametara, o štetnosti novih izbora, jednostavnu su marginalni za apetite ljevice. Oni žele pakao, oni žele nered, oni žele što slabiju Hrvatsku, oni žele pakao na ulicama, na stadionima, oni pakao organiziraju i potiču, jer u paklu se najbolje osjećaju. Iz pakla i u paklu vladaju Hrvatskom!

A vodeći mediji pišu za onoga tko više plati i stvaraju lažnu sliku snage političkih odnosa. Tako je bilo i bit će u našoj jadnoj, lijepoj Domovini! Ja pišem volonterski, iz srca, i zbog toga što nisam na prodaju,  lijevičarski me portali nazivaju zadnjom budalom koja brani Karamarka. Kompliment mi je što su me prepoznali!

Na političkoj sceni svjedočimo znakovitom prestrojavanju. Oni koji nikada neće s HDZ-om, s Karamarkom ili bez njega,  deklarirali su se  odavno. Njima je jedina želja da HDZ nestane! To su Most, Živi zid, a Željka Markić, Pašaličevci i Kujundžićevci  ponovo su u političkoj utakmici. Lagano i kontrolirano rasti će im rejting, oni će se ujediniti i razbiti demokršćansko biračko tijelo, a Milanović se već sada zlurado smije. Tko će u ovim okolnostima srušiti taj „treći put“ kao što je srušen „Savez za Hrvatsku“?

Na ljevici se stvaraju nove komunističke brigade!

SDP je Milanovića, nakon katastrofalnih poraza ostavio u vrhu stranke, a HDZ nakon sjajnih pobjeda svoga predsjednika ruši i prebacuje odgovornost na jednog jedinog čovjeka. Tko nije nikada, ništa naučio kako fukcionira udba, osuđen je na poraz za porazom. I nije važan političar Karamarko, bit će poražena Hrvatska! Kao što se rješavaju Karamarka, poltronski, riješit će se i Hasanbegovića, Šustera, Mire Kovača i Predsjednice!

U ime genderizma i novog „bratstva i jedinstva“! Hrvatski narod to ne će honorirati!

Jednoga dana, hrvatskom narodu će netko morati položiti račune. Hrvatice i Hrvati, mogu se slobodno ponovo povući u katakombe iz kojih će se kad tad roditi nova vjera u jedinu Domovinu! Samo zajedništvo, zajednička odgovornost, međusobno razumijevanje, na temeljima dosadašnji izbornih pobjeda, može polučiti pozitivne rezultate. Možemo biti zajedno i u porazu, ali bitno je biti zajedno!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari