Karamarko: Bolje da izbori budu što prije, mi smo spremni

2

Zamoljen da komentira postoji li mogućnost za prijevremene parlamentarne izbore prije ljeta, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovorio je da se “Nešto šuška o tome”.

“Mi smo spremni u svakom momentu. Ovoj Vladi gori pod nogama. Svaki dan njihove vlasti je novi udarac na standard naših građana i na kvalitetu života. Oni su, definitivno, upropastili gospodarstvo i zato je bolje da izbori budu što prije”, kazao je Karamarko.

Karamarko je licemjernom i predizbornom ocijenio oštru poruku premijera Zorana Milanovića upućenu Beogradu da Srbija sa spornim zakonom o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske ne može ući u Europsku uniju.

“Ta njegova poruka dolazi vjerojatno u početku same (predizborne) kampanje”, izjavio je Karamarko uoči proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a Peščenica-Žitnjak.

Podsjetio je da je na dnevnom redu Hrvatskog sabora, iza 70-e točke, točka u sklopu koje se treba raspravljati o slučaju branitelja Veljka Marića, ustvrdivši da vodstvo Sabora, na čelu s predsjednikom Josipom Lekom, namjerno gura tu točku što dalje.

“Morate znati da smo mi, da je naša Vlada 2010. izglasala zakon o ništetnosti upravo jurisdikcije srbijanskih sudova nad svim onim što se događalo u Hrvatskoj, da je SDP tada bio protiv toga, a da je Josipović taj zakon, koji smo mi izglasali, jedini koji je poslao na ustavnu provjeru. To je licemjerno, to se koristi u predizborne svrhe i jadno je da se tako koristi jer se radi o sudbini jednog hrvatskog branitelja”, ocijenio je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je ustvrdio i kako je sadašnja vlast imala “slične ‘kopernikanske obrate’ oko Pelješkog mosta kad su došli na vlast i rekli da su samo luđaci za Pelješki most, a sada im je to jedna od glavnih mantri”. Sada su se sjetili Veljka Marića. To je doista žalosno”, dodao je.

Komentirao je i slučaj Branimira Glavaša, koji je u petak posjetio i Sabor, te kazao kako bi trebao razmisliti hoće li surađivati ili ne s njime i s HDSSB-om. “O suradnji s Branimirom Glavašem, s obzirom na nekorektan odnos te stranke prema HDZ-u, morali bismo razmisliti. Ako bi bio u pitanju viši interes, a to je uvijek interes naše zemlje i standarda naših građana, onda da, sa svima”, kazao je Karamarko.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Karamarko, budi spreman da će te tvoji bivši prijatelji iz SDP-a sada početi napadati. Ne poradi toga da si ti loš čovjek, nego poradi toga jer si ti bio njihov čovjek, isto kao što je bio i Milan Bandić, pa mu se to i to vrlo dobro o glavu razbilo. Ne znaš ti s kim ti imaš posla! Šurovao si sa hoštaplerom mesićem, sa njegovim nasljednikom YUsipovićem, i to će ti se o glavu razbiti. Zato moraš proučiti knjigu “PISMA VJEKOSLAVA MAKSA LUBURIĆA” da bi mogao isplivati iz te jugo kaljuže u kojoj si se ti prije nalazio. jer nezaboravimo jednu stvar, a na svu žalost to je istina, da je hoštapler i izdajnik Mesić i prvi i drugi krug predsjedničkih izbora pobijedio upravo zbog potpore tebe i HDZ-a. isto se može reći i za prvi krug YUsipovića.

    Moj savijet tebi je: Pobjedi samog sebe i iznesi hrvatskom narodu pravu ISTINU o svima, kao što su to učinila dva generala, jedan hrvatski dugi jugoslavenski, a to su generali Vjekoslav Maks Luburić, hrvatski general i jugoslavenski general Franjo Tuđman, pobjedili sami sebe i obadvojica radila za dobrobit hrvatskog naroda a ne za neke propale i prošle političke ideologije i prijateljstva.

  • Agromentum

    Karamarko je kao pokajnik došao na vrh HDZ-a. Dosta neoubičajena i nerazumljiva situacaja za državotvornu stranku. Kao pripadnik obavještajnih službi je sigurno vrijedan za stranku, ali stranka treba na vrhu nekoga tko nije opterećen bilo kakvom prošlošću. Pozitivan primjer je svakako Kolinda.