Pratite nas

Komentar

Karamarko čestitao HDZ-u; izrazio očekivanje da se i drugi pridruže hrvatskom bloku

Objavljeno

na

Predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg čestitali su na pobjedi hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i čelnicima sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HSS-a BiH, koje su nastupile zajedno u okviru bloka stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na nedjeljnim općim izborima, izrazivši očekivanje da će Hrvati ostvariti jednakopravnost u toj zemlji.

Parlament BIH

Parlament BIH

Karamarko je u čestitki, koja je dostavljena i medijima u Mostaru, čestitao predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću na izaboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ističući da je bila ispravna odluka nastupiti na izborima u bloku hrvatskih stranaka, prenosi Hina,

“Tom odlukom pokazali ste da su vam interes hrvatskog naroda u BiH, njegova ravnopravnost, a time i opstojnost na prvom mjestu – što su birači prepoznali i dali vam svoje povjerenje”, napisao je Karamarko. Dodao je da je takav pristup hrvatskih stranaka “preduvjet za ostvarivanje pune ravnopravnosti i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”.

Karamarko je izrazio očekivanje da će se hrvatskome bloku priključiti i druge hrvatske stranke, očito aludirajući na HDZ 1990., koji je samostalno nastupio na izborima.

“Time će se pod vašim vodstvom u potpunosti ostvariti hrvatsko jedinstvo u BiH, a što je još važnije – bit će to početak kraja sadašnje obespravljenosti hrvatskog naroda”, napisao je Karamarko.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u čestitki HSS-u BiH i njezinom predsjedniku Mariju Karamatiću istaknuo je da je bila dobra odluka zajedno nastupiti s blokom hrvatskih stranaka na općim izborima što je, kako tvrdi, prepoznao i hrvatski narod i pružio potporu pobjedničkoj hrvatskoj koaliciji.

Parlament FBiH i skupština RS

Parlament FBiH i skupština RS

Na nedjeljnim izborima Dragan Čović izabran je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao kandidat stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, a ta koalicija šesta je po broju glasova za državni Parlament, četvrta u Federaciji BiH te ima većinsku potporu u hrvatskim županijama u tom entitetu.

(bljesak)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari