Connect with us

Vijesti

Karamarko i Petrov s Oreškovićem: Konkretna imena mandataru na stolu drugi tjedan

Objavljeno

-

Kako javlja HRT , u poslijepodnevnim su se satima sastali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov i mandatar za sastavljanje nove hrvatske Vlade Tihomir Orešković.

[ad id=”93788″]

Napravili smo rezime što smo jučer obavili. A obavili smo dobar posao –  dogovorili smo se o ustroju vlade. Rekli smo može, ali nam je potrebno vrijeme, ne možemo u 15 dana. Razgovarali smo i o holdingu malo. Bili smo s manadatarom Tihomirrom Oreškovićem i njemu prenijeli sve što smo napravili i što dalje namjeravamo raditi. Upoznat je sa svime. Drugi  tjedan počinjemo s konkretnim imenima koja će i njemu biti na stolu i o kojima ćemo zajedno ćemo odlučivati, rekao je čelni čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka s šefom Mosta Božom Petrovom i mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Dogovorili smo se da će se organizirati radni tim stručnjaka dviju strana i napraviti analiza postojećeg stanja. Ne možete raspolagati informacijama ako niste u sustavu. Kad budemo imali informaciju, kad napravimo analizu, napravit ćemo i plan. Jasno nam je da do reorganizacije treba doći i to ne samo na razini ministarstava nego i držvnih ureda i agencija, a isto tako i na razini lokalnih samouprava i regionalnih uprava. To će tako biti mnogo kvalitetnije odrađeno, plan će se napraviti kroz šest mjeseci, a provođenje se očekuje realno kroz dvije godine, smatra Petrov.

Moramo startati s 20 ministarstava jer moramo početi raditi. Vrijeme je za rad. Vlada mora profunkcionirati, dodao je Karamarko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari