Pratite nas

Komentar

Karamarko: Ideja o ‘spontanom’ okupljanju novovalnih titoista, boljševika, jugofila nije nastala u samom Sarajevu

Objavljeno

na

Foča, Bratunac, Višegrad, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Kulen Vakuf… još bi se moglo nabrajati mjesta, naselja, te na kraju tom nemalom nizu dodati i Sarajevo. Mjesta su to velike pogibelji bošnjačkog, muslimanskog, naroda nad kojim je počinjen brutalan zločin.

Vrhunac sistematičnosti i demistifikacije namjera velikosrpske zločinačke politike je genocidni zločin u Srebrenici. Stradavali su Bošnjaci i od drugih, a i drugi su stradavali od njih. No u kontekstu reakcije grupe “Sarajlija” na održanu misu za žrtve Bleiburga, koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, valja istaći da su upravo Bleiburg, Zagreb i Sarajevo prava mjesta odavanja počasti stotinama tisuća Hrvata i Bošnjaka koji su pobijeni nakon prestanka borbenih djelovanja Drugog svjetskog rata.

Upravo na Bleiburgu počele su patnje i muslimanskih ljudi, vojnika, njihovih obitelji, žena, staraca pa i djece. Nekoliko desetaka tisuća njih su završili u brojnim Titovim jamama od Slovenije do Makedonije.

Želim vjerovati kako su Bošnjaci svjesni da su najveći zločin (u miru) nad njihovim narodom počinili komunisti nakon svibnja ’45. godine, a oni koji su se zaklinjali u Tita ponovili takav i još veći zločin u posljednjoj agresiji ’90-ih… Naravno, istu sudbinu su doživjeli i Hrvati. Zato je karikaturalna prekjučerašnja okupacija Sarajeva od tzv. antifašista i njihov groteskni performans u nastojanju sprječavanja ili ometanja mise za nevine bleiburške žrtve.

Scenografija, ikonografija i zajapureni aktivisti, pridošli s raznih strana, djelovali su poput zombija koji upravo čekaju Najvećeg sina svih naroda i narodnosti da se u svom kabriju provoza među njima.

Jugozastave i zvijezde petokrake kojima su mahali dobro su poznati Bošnjacima iz svih mjesta koje sam spomenuo u ovom tekstu jer vojnici koji su im ubijali najbliže i tenkovi koji su ih gazili bili su obilježeni upravo tim znakovljem. Uostalom kao i oni koji su rušili i ubijali u Vukovaru, Škabrnji i drugdje po našoj domovini. Na misi, koju su ti cirkusanti htjeli spriječiti, molilo se za sve nevine žrtve, i katolike i muslimane. Vjerujem da je tako i na “učenjima dove”. Nije li Bog jedan?

Događaj u Sarajevu, čiji je scenarij ispod svake civilizacijske razine, koji ponižava vjerske osjećaje, obrede i pripadnost Katoličkoj crkvi, uvreda je Sarajevu, svim Bošnjacima i Hrvatima. Ali i zdravom razumu! Ideja o “spontanom” okupljanju novovalnih titoista, boljševika, jugofila nije nastala u samom Sarajevu.

Svjedoci smo harlekinskih nastupa niza suflera i podupiratelja iz Hrvatske, koje je vrijeme odavno pregazilo kao i njihove stupidne teorije o ustaškim gujama i ustašoidnoj Crkvi. Fašističkim metodama, kumrovečkim bajkama, konstrukcijama i agresijom oni samo brane i pokušavaju negirati komunističke zločine.

Vjerujem da će razumna, demokratska i antitotalitaristička politika Zagreba i Sarajeva naći “zaprašivač” za ovaj, vječno mutirajući crveno-crni virus, komentirao je Tomislav Karamarko na facebooku

Marijan Knezović: Najzadovoljniji jučerašnjim prizorima sa sarajevskih ulica sigurno je bio Ratko Mladić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Ostanimo mudri i odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

“Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari