Connect with us

Komentar

Karamarko: Ideja o ‘spontanom’ okupljanju novovalnih titoista, boljševika, jugofila nije nastala u samom Sarajevu

Published

on

Foča, Bratunac, Višegrad, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Kulen Vakuf… još bi se moglo nabrajati mjesta, naselja, te na kraju tom nemalom nizu dodati i Sarajevo. Mjesta su to velike pogibelji bošnjačkog, muslimanskog, naroda nad kojim je počinjen brutalan zločin.

Vrhunac sistematičnosti i demistifikacije namjera velikosrpske zločinačke politike je genocidni zločin u Srebrenici. Stradavali su Bošnjaci i od drugih, a i drugi su stradavali od njih. No u kontekstu reakcije grupe “Sarajlija” na održanu misu za žrtve Bleiburga, koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, valja istaći da su upravo Bleiburg, Zagreb i Sarajevo prava mjesta odavanja počasti stotinama tisuća Hrvata i Bošnjaka koji su pobijeni nakon prestanka borbenih djelovanja Drugog svjetskog rata.

Upravo na Bleiburgu počele su patnje i muslimanskih ljudi, vojnika, njihovih obitelji, žena, staraca pa i djece. Nekoliko desetaka tisuća njih su završili u brojnim Titovim jamama od Slovenije do Makedonije.

Želim vjerovati kako su Bošnjaci svjesni da su najveći zločin (u miru) nad njihovim narodom počinili komunisti nakon svibnja ’45. godine, a oni koji su se zaklinjali u Tita ponovili takav i još veći zločin u posljednjoj agresiji ’90-ih… Naravno, istu sudbinu su doživjeli i Hrvati. Zato je karikaturalna prekjučerašnja okupacija Sarajeva od tzv. antifašista i njihov groteskni performans u nastojanju sprječavanja ili ometanja mise za nevine bleiburške žrtve.

Scenografija, ikonografija i zajapureni aktivisti, pridošli s raznih strana, djelovali su poput zombija koji upravo čekaju Najvećeg sina svih naroda i narodnosti da se u svom kabriju provoza među njima.

Jugozastave i zvijezde petokrake kojima su mahali dobro su poznati Bošnjacima iz svih mjesta koje sam spomenuo u ovom tekstu jer vojnici koji su im ubijali najbliže i tenkovi koji su ih gazili bili su obilježeni upravo tim znakovljem. Uostalom kao i oni koji su rušili i ubijali u Vukovaru, Škabrnji i drugdje po našoj domovini. Na misi, koju su ti cirkusanti htjeli spriječiti, molilo se za sve nevine žrtve, i katolike i muslimane. Vjerujem da je tako i na “učenjima dove”. Nije li Bog jedan?

Događaj u Sarajevu, čiji je scenarij ispod svake civilizacijske razine, koji ponižava vjerske osjećaje, obrede i pripadnost Katoličkoj crkvi, uvreda je Sarajevu, svim Bošnjacima i Hrvatima. Ali i zdravom razumu! Ideja o “spontanom” okupljanju novovalnih titoista, boljševika, jugofila nije nastala u samom Sarajevu.

Svjedoci smo harlekinskih nastupa niza suflera i podupiratelja iz Hrvatske, koje je vrijeme odavno pregazilo kao i njihove stupidne teorije o ustaškim gujama i ustašoidnoj Crkvi. Fašističkim metodama, kumrovečkim bajkama, konstrukcijama i agresijom oni samo brane i pokušavaju negirati komunističke zločine.

Vjerujem da će razumna, demokratska i antitotalitaristička politika Zagreba i Sarajeva naći “zaprašivač” za ovaj, vječno mutirajući crveno-crni virus, komentirao je Tomislav Karamarko na facebooku

Marijan Knezović: Najzadovoljniji jučerašnjim prizorima sa sarajevskih ulica sigurno je bio Ratko Mladić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari