Connect with us

Vijesti

KARAMARKO: ILI PRESLAGIVANJE ILI NOVI IZBORI

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko održao je u 17.30 sati konferenciju za medije.

[ad id=”68099″]

Kao stranka i kao predsjednik morali smo reagirati. Od Oreškovića sam nekoliko puta dobio podršku, bio je i na našem saboru, današnja izjava me iznenadila, rekao je Karamarko.
Ne shvaća da je odlazak u SOA-u mogao biti važniji od sjednice Vlade i smatra da premijer bi trebao objasniti svoj odlazak i odgodu sjednice.

Ostavku ne možemo prihvatiti. Mi smo pobjednička stranka. HDZ ima najviše zastupnika u Saboru, na izborima smo dobili glasove 800 000 građana, a gospodin Orešković dobio je potporu 67 ljudi u Hrvatskom saboru. Gospodin Orešković ne uživa naše povjerenje, nakon ovog salta mortale, rekao je.

Dodao je da će se sutra održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj će biti govora o tome kako dalje.HDZ i ja osobno uložili smo veliki trud u održavanje ove političke konfiguracije s Mostom, učinili smo i velike ustupke. Ne možemo tako više samo zbog pisanja “žute štampe”. Pripisivali smo to političkom neiskustvu Mosta, ali takva su vremena, mora se brzo učiti.

HDZ ima odgovornost i ovo što govorim, govorim da bih zaštitio dignitet njegovih članova, dignitet građana i dopustite, osobni dignitet, jer sam mjesecima izložen neviđenoj harangi, rekao je Karamarko.

Sutra je predsjedništvo stranke. Mi sigurno nećemo nikoga povlačiti za rukav da bi se ova vlada spasila. Opcije su preslagivanje u Vladi ili izbori, koji nisu dobra opcija, zaključio je.


17:54 – ‘Nemojte brinuti. Poslovi se još uvijek odrađuju’, poručio je Karamarko upitan  kako misli prikupiti većinu u Saboru ako to nije mogao niti netom poslije izbora.

17:53 – ‘Most se nije pokazao vjerodostojnim partnerom. Puno puta sam rekao Petrovu: Ajmo surađivati ali bez grča u želucu’, rekao je Karamarko.

17:52 – Karamarko kaže da bi bilo dobro da Orešković odstupi s mjesta premijera.

17:49 – Karamarko kaže da je HDZ uložio mnogo truda da održi partnerstvo s Mostom. Napominje kako je u posljednjih par tjedana i na njega osobno izvršena velika ‘haranga’.

17:45 – ‘Sukus svega je da gospodin Orešković traži ostavku Petrova i mene. Priznajem da sam začuđen što je to došlo danas nakon što sam dobio njegovu podršku’, rekao je Karamarko. Osvrnuo se na dobre gospodarske trendove u gospodarstvu te ga stoga još više začuđuje traženje ostavke.

Napominje kako bi premijer trebao objasniti javnosti zašto je sastanak u SOA-i bio važniji od sjednice Vlade.

Ostavku ne možemo prihvatiti. ‘Mi smo najjača hrvatska stranka’, podsjetio je kako je za Domoljubnu koaliciju glasovalo 800.000 ljudi, a za Oreškovića samo 76 i to onih u Saboru.

Gospodin Orešković više ne uživa naše povjerenje, nakon ovoga što je izveo’, rekao je Karamarko.

[ad id=”93788″]

 

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković pozvao je na ostavku Tomislava Karamarka i Božu Petrova, nakon što je poručio kako on sam nema namjeru odstupiti.

Jednominutnu pressicu održao je i Božo Petrov u Metkoviću

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari