Pratite nas

Komentar

Karamarko: Kad su došli na vlast rekli su za nas da smo luđaci, što želimo graditi Pelješki most

Objavljeno

na

Šef HDZ-a danas je s Brača poručio Milanovićevim ministrima da se dogovore s guverenrom HNB-a što je istina o izlasku Hrvatske iz recesije.

Optimistične izjave ministra Gordana Marasa, Karamarko je okarakterizirao kao samo još jednu možebitnu laž.

“Volio bi da se oni dogovore s guvernerom Narodne banke, koji je rekao da smo prvi kvartal u recesiji, odnosno u minusu od 0.5 posto. nek se dogovore. Pošto smo već naučili da ministri i premijer ne vole istinu, ne bih se čudio da je i ovdje to slučaj”, rekao je Karamarko.

Novinare je zanimalo i ima li on različito mišljenje od Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović oko proslave Dana pobjede, odnosno Oluje u Zagrebu, a osvrnuo se i na izjavu premijera Zorana Milnovića o tome da on ne zna tko bi se protivio proslavi najvećeg dana hrvatske novije povijesti u glavnom gradu.

“Teško je komentirati gospodina Milanovića u nekim njegovim kontroverznim izjavama. Ja sam iznio svoj stav o tome. Ostajem pri tome da to bude u Kninu i definitivno mislim da ovo nisu trenuci i vrijeme eksperimenata i nije vrijeme rastrošnosti. U konačnici, mimohod u Zagrebu će koštati između četiri do pet milijuna kuna, koliko sam čuo”, istaknuo je Karamarko.

“Oni imaju poluge izvršne vlasti u rukama i oni će organizirati proslavu tamo gdje budu htjeli i gdje će dogovoriti. Imam svoje mišljenje o tome i stalno ga i iskreno ističem. Nemam više što dodati”, dodao je.

Upitan za komentar oko premijerove najave da se definitivno ide u izgradnju Pelješkog mosta, Karamarko je rekao da se ne tako davno HDZ nazivalo ‘imenima’ zbog upuštanja u taj projekt.

“Što ću to komentirati? Veseli me da se sjetio da je Pelješki most nešto što je nasušno potrebno, zbog digniteta, zbog prometnih razloga, zbog gospodarskih razloga. Kad su došli na vlast rekli su za nas da smo luđaci, što želimo graditi Pelješki most. Ne znam kako danas sebe nazivaju, a to isto žele. Bez komentara”, zaključio je šef HDZ-a.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Ugroženost’ i ‘ustaštvo’ sami proizvode jer od toga žive

Objavljeno

na

Objavio

Kad se sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nakon sloma Hrvatskog proljeća, naklada jednog tjednika s nekoliko stotina tisuća primjeraka strmoglavila gotovo na nulu, zlobni je kolega glavnoj urednici toga lista u jednoj zgodi rekao: ”Lako je tebi, ti sve svoje čitatelje poznaješ”.

Uskoro je tjednik prestao izlaziti, ali to se neće dogoditi srpskim Novostima koje se financiraju novcem iz proračuna i čija redakcija također poznaje sve svoje čitatelje, i one koji ih ne vole i one koji ih vole.

U povodu izlaska svoga tisućitog broja sve ih je poimence pobrojila, protivnike je citirala, a obožavatelje zamolila da kažu što o Novostima misle. Na jednom sam kiosku prodavačicu pitao kupi li tko kad Novosti, odgovorila mi je – nitko nikad.

Otprilike se tako “prodaje” i njihov izdavač Milorad Pupovac: Hrvate ili iritira ili ne zanima, a Srbi od njega nemaju koristi, čak ni u Novostima gdje ih uglavnom nema, urednici i novinari gotovo su mahom dobro plaćeni Hrvati, što je jako pohvalno za intelektualni imidž Srba u Hrvatskoj.

A i Pupovac i Novosti neprekidno valjaju jedan balvan na kojem pišu da su Srbi ugroženi, da u Hrvatskoj haraju ustaše. Ipak se tržišno ponašaju: ugroženost i ustaštvo sami proizvode jer od toga žive, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marin Miletić – Gađaju ‘Tuđmana’ jajima, a veličaju Tita?

Objavljeno

na

Objavio

U Zagrebu se gađa jajima spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč svim manama, ne možemo zanijekati nekoliko činjenica Tuđmanu: Tuđman je bio antifašist, prvi hrvatski predsjednik izabran na demokratskim izborima, Tuđman je zajedno s hrvatskim braniteljima omogućio našem društvu – slobodu.

Tito je pak došao na vlast drukanjem i eliminacijom svojih protivnika. Proglašen je trinaestim zločincem 20. stoljeća odgovornim za smrt 570 tisuća ljudi. Tito je progonio Katoličku crkvu, da nalog progona Stepinca, odobravao i dao nalog ubojstva preko 500 katoličkih svećenika i časnih sestara. Tito je odgovoran za Bleiburg, za Hudu jamu i jame Bezdane.

Za fizičko rušenje katoličkih crkvi i ubojstva na tisuće osoba bez prava na suđenje. I sada, takav Tito pojedincima, a ustvari pripadnicima radikalne ljevičarske skupine, Tito nije problem, ali zato Tuđman jest?

Pogledajte ovaj video koji je objavio Marin Miletić, a u kojem promišlja ovu problematiku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari