Pratite nas

Reagiranja

Karamarko: Nastavit ću s domoljubnom retorikom s kojom pobjeđujemo na svim izborima! (video)

Objavljeno

na

Tomislav Karamarko – uoči obilježavanja 25. svečane obljetnice osnutka HDZ-a u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji – odgovarao je u Sportskoj dvorani Baldekin na pitanja okupljenih novinara. Komentirao je izjave Drage Prgometa o „radikalnoj retorici“, jučerašnji „antiprosvjed“ protiv hrvatskih branitelja, pokušaje SDP-ove vlade da skrene pozornost s gospodarskih pitanja…

O PRGOMETOVIM IZJAVAMA

Svojom retorikom samo iskazujem domoljublje te poštovanje Domovinskog rata, dr. Franje Tuđmana i naših branitelja. Njom i ukazujem na to da trebamo započeti s drugim Domovinskim ratom – s borbom za svako radno mjesto, svako neobrađeno polje, ostanak svakog mladića i djevojke koji žele napustiti Hrvatsku. Ako je to radikalna retorika, ja ću s njom nastaviti.

Primijetili ste da smo s tom „radikalnom retorikom“ pobijedili na svim izborima u zadnje dvije i pol godine – suprotno od onog što je najavljivao „Nostradamus“ Prgomet. Pobijedit ćemo i na parlamentarnim! Drago Prgomet se stalno, uoči kampanje ili nakon naših pobjeda, javlja s nekakvim komentarima. Maksimalno sam tolerantan čovjek. On ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da je to iracionalna priča koja odudara od mišljenja većine našeg članstva.

Hoću li za njega tražiti unutarstranačke sankcije? Sam neću tražiti ništa. Ali, čini mi se da su već krenuli zahtjevi mnogih naših članova i dužnosnika. Vidjet ćemo što će uslijediti.

O (ANTI)PROSVJEDIMA

Nije dobro da dolazi do takvih antiprosvjeda. Ne vidim razloga za njih. Ne znam gdje se to u svijetu prosvjeduje protiv ratnih veterana koji traže svoja prava. Hvala Bogu da nije došlo do incidenta. To je glavno. Vidim da ministar Ranko Ostojić najavljuje neku istragu o tome tko stoji iza braniteljskih prosvjeda. Možda ne bi bilo loše ispitati i tko stoji iza ovih antiprosvjeda. Mislim da je vrijeme da se neke glave ohlade.

O SKRETANJU POZORNOSTI S KRIZE

Hrvatska je u prevelikim gospodarskim problemima da bi se sada proizvodili novi konflikti. No bojim se jednog sindroma – da oni koji u ovom trenutku vode Vladu nemaju rješenje za izlaz iz gospodarske krize, pa stoga pokušavaju nametnuti ovakve probleme kao primarne – kako bi zaokupili interes javnosti.

O ODNOSU VLADE PREMA BRANITELJIMA

Vlada je pogriješila što nije s hrvatskim braniteljima odmah počela razgovarati. Mislim da je ministar Matić pogriješio što nije odmah dao ostavku – jer kako može trpjeti da se četiri mjeseca netko zbog njegove fotelje smrzava!? Puno grešaka je vlada počinila. Mora razgovarati s braniteljima s puno više poštivanja.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Dr. Josip Stjepandić prijavio NK Crvenu Zvezdu i Nogometni savez Srbije UEFA-i zbog poticanja na mržnju

Objavljeno

na

Objavio

“Do novog oslobođenja! Slava svim žrtvama za srpski Vukovar!”, pisalo je na transparentu navijača Crvene zvezde – Delija u danima kad se Hrvatska s tugom ali i s ponosom sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

Uz ovaj natpis uslijedilo je skandiranje srpskom heroju Ratku Mladiću kome se presuda za najteže ratne zločine očekuje 22. studenog.

Na ovo je reagirao dr. Josip Stjepandić prijavom UEFI, koju možete pročitati u nastavku:

Štovani dame i gospodo,
tijekom nogometne utakmice 1. Srpske lige između klubova „Crvena Zvezda“ i „Rad“ dne 18.11.2017 „Delije“, navijači „Crvene Zvezde“, razvili su transparent „18.11.1991. ДO HOBOГ OCЛOБOЂEЊA – СЛAВA СВИM ЖPTBAMA ЗA CPПCKИ BУKOBAP (18.11.1991 Do novog oslobođenja – Slava svim žrtvama za srpski Vukovar)“ na stadionu.

Time se obljetnica 18.11.1991 obilježavala kao oslobođenje, kad su srpske vojne snage okupirale hrvatski grad Vukovar te pritom pobile više tisuća ljudi, među njima civili i zarobljenici, mnoge od njih zvjerski mučeći.

O zločinima srpskih snaga u međuvremenu su sudili međunarodni sudovi u Den Haag-u. Tako su Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin u postupku „Mrkšić et al. (IT-95-13/1) Vukovar Hospital” (http://www.icty.org/case/mrksic/4) osuđeni na visoke zatvorske kazne zbog zločina protiv čovječnosti. Stalni međunarodni sud utvrdio je u postupku protiv Srbije (Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Croatia v. Serbia), Judgment, I.C.J. Reports 2015, p. 3), da je Srbija počinila genocidne radnje (v. stavak 295: „…The Court thus finds that it has been proved by conclusive evidence that killings of members of the protected group, as defined above (see paragraph 205), were committed, and that the actus reus of genocide specified in Article II (a) of the Convention has therefore been established…”).

Mišljenja sam da su NK Crvena Zvezda i Nogometni savez Srbije prekršili pravila UEFA-e, jer su u najmanju ruku dopustili poticanje na mržnju, te Vas stoga pozivam da pokrenete stegovni postupak protiv NK Crvena Zvezda i Nogometnog saveza Srbije.

Sa štovanjem
Dr. Josip Stjepandić

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari