Pratite nas

Komentar

Karamarko: Ovo je jedina normalna i pravična odluka

Objavljeno

na

Tomislav Karamarko komentirao je odluku Ustavnog suda da njegov predmet vrati na ponovno odlučivanje Upravnom sudu.

“Ovo je jedina normalna i pravična odluka. Nisam bio u sukobu ineresa. Htio sam spasiti Hrvatsku od enormnog financijskog gubitka”, rekao je Karamarko za N1

Odvjetnica Tomislava KaramarkaVesna Alaburić ranije je za N1 televiziju je rekla da je Ustavni sud ukinuo presude upravih sudova zato što su propustili zakonito odlučiti o njegovoj tužbi.

Alaburić kaže da su time “povrijedili njegovo pravo na stvarnu i učinkovitu sudsku zaštitu i pravo na pravično suđenje”.

“Ustavni sud je izbjegao evaluirati odluku Povjerenstva koju smatramo nepravilnom i nezakonitom po mnoštu kriterija, pa vjerujem da ćemo u ponovljenom sporu to i dokazati”, kaže Alaburić.

Podsjetimo, na sjednici Ustavnog suda održanoj 2. srpnja usvojena je ustavna tužba Tomislava Karamarka te se ukida presuda Visokog suda i presuda Upravnog suda i predmet se vraća Upravnom sudu. Odluka je donesena većinom glasova.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković je poručila da u ovom trenutku Povjerenstvo ne može komentirati odluku Ustavnog suda, s obzirom da iz objavljenog zapisnika nije vidljivo obrazloženje iste. Nadaju se da im odluka neće onemogućiti vođenje postupaka zbog povrede načela djelovanja.

 

Ustavni sud uvažio tužbu Tomislava Karamarka

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi

Komentari