Connect with us

Politički rentgen

KARAMARKO POBJEDNIK!

Objavljeno

-

„Nije isključeno da je Grizly istjerao i premijera Oreškovića sa redovito sazvane sjednice Vlade, nije isključeno da će Orešković konačno shvatiti s kakvom ucjenjivačkom mafijom ima posla. Vrijeme razmišljanja je pred njim za donijeti važne i presudne odluke, a rekonstrukcija Vlade nakon ovog događaja više nije pitanje dana nego trenutka“

[ad id=”93788″]

To sam napisao u prethodnom članku, a presice  bivšeg premijera Oreškovića i potpredsjednika Vlade gospodina Karamarka daju mi za pravo.

Bivši premijer Orešković zapravo je nemušto, na lošem hrvatskom jeziku, bez ijednog suvislog obrazloženja zatražio ostavke dvojice potpredsjednika Vlade, a zapravo se iza svega krije njegov osobni poraz u nemoći provođenja zadanih ekonomskih reformi i proiciranog napretka Hrvatske. Neuspjela prodaja hrvatskih obveznica na Engleskoj burzi bio je jasan znak međunarodne zajednice da Orešković nije čovjek kojemu se može vjerovati. Njegov pokušaj prodaje 10 000 hektara plodne slavonske zemljespada u red najvećih stupidarija!

Nepovjerenje finacijskih institucija  jasan je pokazatelj da obećano povećanje kreditnog rejtinga Hrvatske Orešković ne će i ne može ostvariti i naivno je za taj neuspjeh kriviti dvojicu podptredsjednika vlade, a osobito gospodina Karamarka čije su ovlasti u domeni unutarnje politike i nacionalne sigurnosti! Usput,  Most je Karamarku potpuno svezao ruke sa svojim ucjenjivačkim kadroviranjem u resorima represivnog i pravosudnog aparata. Dakle, Karamarko i da je htio nije mogao pogriješiti, jer mu nije bilo dozvoljeno raditi ono što najbolje zna!

Svoje neuspjehe, od lošeg kadroviranja ministara, od katastrofalnog kadroviranja Milanovićevih savjetničkih kadrova, od užasnog izbora  ravnatelja SOA-a, od donošenja lošeg, kozmetičkog proračuna, Tim svaljuje na leđa onih koji su ga predložili i izabrali. Iz zahvalnosti Karamarku, koji mu je omogućio položaj prvog čovjeka Hrvatske odstupivši sa istog, Tim mu iskazuje nepovjerenje nakon niza vlastitih krivih prosudbi i iza toga zapravo krije svoj vlastiti, prvi i posljednji eksperimentalni politički pokušaj i očiti neuspjeh. Tim je doživio poraz i na ekonomskom, političkom i moralnom planu i to će se svakako negativno odraziti na njegovu buduću karijeru. Politika je za njega „špansko selo“ i to je jedino što ga je u svim ucjenjivačkim procesima vezalo uz Božu Petrova za kojega je politika „španski zaselak“.

Bivši premijer Tim napravio je dvostruku uslugu Karamarku i Domoljubnoj koaliciji. Ubio je sebe i ubio je svog jedinog mogućeg saveznika u gluposti, Božu Petrova! Hrvatska nacija doživjela je olakšanje nakon ovog mučnog razdoblja premda nam predstoji epska bitka za Hrvatsku koju je Orešković silom vraćao u krilo onih koji Hrvatsku nikada nisu ni željeli ni voljeli. A ako on voli Hrvatsku, mogao je barem  njegovati prelijepi hrvatski jezik ma gdje bio, ma gdje se rodio.

Karamarko je rođeni pobjednik, uporan, dosljedan jednostavan i zaslužuje svaku potporu i svaku pohvalu za današnji istup. Njemu je dovoljno imati gospodina Hasanbegovića uz sebe i dobit će svake izbore bez ikakve sumnje! Vrlo brzo imat će saveznika i više nego mu je to potrebno, jer većini neodlučnih, izbori i mogući  gubitak trenutnih položaja  i  benificija zadnja su opcija. Moguće je stvoriti novu većinu u Saboru, moguća je elegantna transformacija  Vlade uz pouzdane i kompetentne ministre, za razliku od nekih homobildera ili kradljivaca stiropora na koje ni jedan ozbiljan gospodarstvenik ne bi naslonio ni bicikl.

Grizli je istjerao na čistac dvije lisice, a s njima će pasti i njhove kadrovske obmane nastale jedino iz puke želje zaštititi svoje vlastite interese i vlastite fotelje.

Tim Orešković, dočekan sa simpatijama, razočarao je cijelu naciju, onu naciju za koju zapravo uopće ne osjeća da joj svjetonazorski pripada. Bez iskazanog domoljublja, bez iskazane vatre za Hrvatsku, bez pravih suradnika, bez znanja jezika, nije se doista moglo više ni očekivati od čovjeka koji ni sada ne shvaća gdje je pogriješio.

O mladom psihijatru, koji je nalik na mladog Tita, ne treba previše trošiti riječi. Sve je rečeno, a sada se čekaju odgovori na suradnju sa Grizlijem, pomoću koga su htjeli istjerati King Konga. Njegov Most na Neretvi  i ovakav porušen, ima šanse prenijeti poneke ranjenike na desnu stranu obale i na taj način spasiti i svoj vlastiti obraz i osigurati dovoljnu saborsku većinu za mirno vladanje i reforme koje su pred nama. Mislim da bi međunarodna zajednica bez rezerve podržala takvu opciju, jer destabilizacija ove važne geostrateške točke koju čine Hrvatska i BiH mogla bi dovesti do tragičnih i neželjenih posljedica!

Vrijeme je za razum i razumna rješenja bez obzira što nam se neka od njih možda ne će sviđati. Moram, priznati, osjećam olakšanje, jer stvari su se počele odvijati u pravom smijeru!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari