Pratite nas

Komentar

Karamarko: Poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman (VIDEO)

Objavljeno

na

Mirogoj, 8. svibnja, 2020. Drugovi su tu. Sabovci, razni izaslanici, predstavnici udruga miljenica državnog proračuna… Uglavnom poznata nam lica u rasporedu socijalne distance. Ima nešto i maskiranih (frka je, ipak).

Nazočan je i vehementni podstanar sabovskih radnih prostorija, koji je u posljednjih 20-ak godina čvrsto odlučio da je antifašist (ipak). Svečani protokol, vijenci i počasna straža Hrvatske vojske. A drugovi u odijelima, netom dignutim iz kemijskih čistionica, uz poneku crvenu kravatu. Ponosni, čvrstog stasa i vizionarskih pogleda kao da su upravo oni tog 8. maja 1945. sjašili s pobjedničkih konja na Trgu bana Jelačića.

No nazočni polagači vijenaca nisu bili te sreće. Ipak, posebno pravo na frustraciju ima tamo upriličeni Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca, iako je razlog zašto rečeni drug Franjo nije ozarenog lica utrčao u Zagreb tog povijesnog svibanjskog dana sasvim opravdan. Naime, on je rođen 1957. godine (eh, da mu je kakav vremeplov na raspolaganju). Tako mlad, a toliko silnih zasluga u borbi protiv fašizma u Hrvata. Nije on bez razloga predsjednik SAB-a.

Kako dolikuje, Franjo je imao nešto reći svekolikom pučanstvu putem državne televizije. Ovoj Facebook objavi prilažem video pa, dragi prijatelji, poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman, uz kardinala Stepinca, sigurno najsjajnija povijesna figura Hrvatske 20. stoljeća.

Nevjerojatan politički bezobrazluk, primitivizam i izrugivanje neovisnom hrvatskom državom. Zaboravlja Habulin kako su se, zahvaljujući pomirbi i Tuđmanovoj pruženoj ruci, za dobrobit Hrvatske, “provukli” upravo oni koji su od ’45. ili ’71. bili u funkciji ugnjetavanja i teroriziranja hrvatskog naroda. Zaboravlja da su prostor javnog djelovanja i riječi dobili apologeti zločinca Josipa Broza Tita i uporni zaštitnici zločinačkog boljševičkog poretka…

Zato, habulinoidi i slični, kada spominjete predsjednika Tuđmana, njegovo djelo, pa i pojam pomirbe, činite to s respektom. Kao što to čini narod kojemu je obnovio državu.
P. S. Pitao me je nedavno prijatelj je li i Simo Dubajić bio član SAB-a. Nisam mu znao odgovoriti, komentirao je Tomislav Karamarko na facebooku

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Ostanimo mudri i odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

“Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari