Connect with us

Komentar

Karamarko: Poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman (VIDEO)

Objavljeno

-

Mirogoj, 8. svibnja, 2020. Drugovi su tu. Sabovci, razni izaslanici, predstavnici udruga miljenica državnog proračuna… Uglavnom poznata nam lica u rasporedu socijalne distance. Ima nešto i maskiranih (frka je, ipak).

Nazočan je i vehementni podstanar sabovskih radnih prostorija, koji je u posljednjih 20-ak godina čvrsto odlučio da je antifašist (ipak). Svečani protokol, vijenci i počasna straža Hrvatske vojske. A drugovi u odijelima, netom dignutim iz kemijskih čistionica, uz poneku crvenu kravatu. Ponosni, čvrstog stasa i vizionarskih pogleda kao da su upravo oni tog 8. maja 1945. sjašili s pobjedničkih konja na Trgu bana Jelačića.

No nazočni polagači vijenaca nisu bili te sreće. Ipak, posebno pravo na frustraciju ima tamo upriličeni Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca, iako je razlog zašto rečeni drug Franjo nije ozarenog lica utrčao u Zagreb tog povijesnog svibanjskog dana sasvim opravdan. Naime, on je rođen 1957. godine (eh, da mu je kakav vremeplov na raspolaganju). Tako mlad, a toliko silnih zasluga u borbi protiv fašizma u Hrvata. Nije on bez razloga predsjednik SAB-a.

Kako dolikuje, Franjo je imao nešto reći svekolikom pučanstvu putem državne televizije. Ovoj Facebook objavi prilažem video pa, dragi prijatelji, poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman, uz kardinala Stepinca, sigurno najsjajnija povijesna figura Hrvatske 20. stoljeća.

Nevjerojatan politički bezobrazluk, primitivizam i izrugivanje neovisnom hrvatskom državom. Zaboravlja Habulin kako su se, zahvaljujući pomirbi i Tuđmanovoj pruženoj ruci, za dobrobit Hrvatske, “provukli” upravo oni koji su od ’45. ili ’71. bili u funkciji ugnjetavanja i teroriziranja hrvatskog naroda. Zaboravlja da su prostor javnog djelovanja i riječi dobili apologeti zločinca Josipa Broza Tita i uporni zaštitnici zločinačkog boljševičkog poretka…

Zato, habulinoidi i slični, kada spominjete predsjednika Tuđmana, njegovo djelo, pa i pojam pomirbe, činite to s respektom. Kao što to čini narod kojemu je obnovio državu.
P. S. Pitao me je nedavno prijatelj je li i Simo Dubajić bio član SAB-a. Nisam mu znao odgovoriti, komentirao je Tomislav Karamarko na facebooku

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari