Connect with us

Vijesti

Karamarko: Protivnici izgradnje LNG-a bili su i jesu u službi Rusije

Objavljeno

-

U posljednje vrijeme svjedoci smo javnih lamentiranja o ruskim, neruskim i inim interesima te onima koji ih artikuliraju i zastupaju. Sve u svjetlu brutalne i krvave ruske agresije na Ukrajinu.

Generala nakon bitke kao gljiva poslije kiše. To je Hrvatska. Eterom lete optužbe i etikete. Svi su protiv Rusa. Tko prvi opali šljagu nekom Rusu ili rusofilu, postaje veliki Europejac.

Moram priznati da nikad nisam bio impresioniran ruskom politikom niti Europskom zajednicom kao “talionicom naroda”.

No tom i takvom Europskom zajednicom dominirale su Njemačka i Francuska. I tu se suočavamo s tragičnom zabludom našeg religijskog odnosa prema Njemačkoj kao ključnom savezniku Hrvatske. Jer Njemačka je bila u bratsko-interesnim odnosima s Rusijom (North stream). Slobodno možemo reći da je sljedbenički odnos prema Angeli Merkel bio zapravo rusofilska politika briselske dekoracije.

Politika koja je Europsku zajednicu bacila na koljena.
Protivnici čvršće suradnje s Amerikom, kroz izgradnju LNG-a i eksploatacije hrvatskih energetskih potencijala, bili su i jesu u službi Rusije i njenog energetskog monopolističkog statusa u EU i Hrvatskoj.

Kad se rušila naša pronatoovska, ali i suverenistička politika 2016. godine, nisu se birala sredstva. “Držite lopova” bila je dominantna egida. Mnoge korisne budale, koje i danas slušamo, sudjelovale su u tome, kao i karijeristi bez sadržaja i emotivnog odnosa prema Hrvatskoj.

A zašto ne spomenuti i novonastalu kapitalističku elitu debelih bankovnih računa i ruskih novčanika.
Quo vadis Croatia?

Tomislav Karamarko

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari