Connect with us

Vijesti

Karamarko tužio Manolića za klevetu

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tužio je Josipa Manolića zbog njegovih izjava da je kandidat za budućeg premijera svojedobno bio doušnik Službe državne sigurnosti. Karamarkov odvjetnik Veljko Miljević potvrdio je za Novi list da je prije petnaestak dana podnio tužbu protiv visokog državnog dužnosnika u vrijeme HDZ-ove vlasti u prvoj polovici devedesetih godina

[ad id=”68099″]

‘Što se mene tiče, čekao bih 1. rujna, jer dan kasnije istječe tromjesečni rok u kojem se mora podnijeti tužba, s obzirom da je sporni Manolićev intervju objavljen 2. lipnja. No, gospodin Karamarko je, želeći prekinuti nagađanja da se dvoumi oko tužbe, tražio da ona bude uložena ranije. Manolić je tužen za klevetu, uvredu i sramoćenje’, rekao je Miljević.

U ovoj fazi postupka Karamarko nije od Manolića zatražio novčanu naknadu za štetu koju mu je učinio svojom tvrdnjom, ali, ističe njegov odvjetnik, to nije isključeno.

Manolić je od Novog lista saznao da je njegov bivši šef kabineta realizirao obećanje i tužio ga.

‘Nisam za to znao, ali dobro je napravio. Sad je sve na pravosuđu, vjerujem da će sudac koji bude određen biti objektivan i korektan. Spreman sam za raspravu i htio bih da se ona čim prije zakaže, kako bi parnica završila do kraja godine. Nema nikakvog smisla to odugovlačiti’, poručuje Manolić.

Podsjetimo, u intervjuu tjedniku Nacional Manolić je kritizirao Karamarkovu namjeru da, u slučaju pobjede na parlamentarnim izborima, u Hrvatskoj provede lustraciju. Ustvrdio je da bi, da je Franjo Tuđman krenuo u lustraciju, među prvima na udaru trebao biti upravo Karamarko, ‘jer je radio za Udbu krajem 80-ih’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas