Pratite nas

BiH

Karamarkov bi istup mogao značiti daleko više od tek iznošenja notorne istine o Titu

Objavljeno

na

[quote float=”right” by=”Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, 27. lipnja 2014.”]Tito je bio zločinac, odgovoran je za velike zločine i njima je ukaljao antifašizam. [/quote]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao jučer gostujući u emisiji HTV-a Javna stvar da je on predsjednik Hrvatske da bi izbacio Titovu bistu iz hola svog ureda.

“Tito je bio zločinac, odgovoran je za velike zločine i njima je ukaljao antifašizam”, naglasio je Tomislav Karamarko.

Naizgled bi se očekivalo da ovakva izjava o Titu čelnika najjače hrvatske oporbene stranke, odnosno, što su pokazali izbori prošle i ove godine, najjače hrvatske stranke, izazove jake i burne reakcije, kako političara, tako i medija.

josipovic_tito

No, dogodilo se, ono na što smo već, zapravo, navikli. Najveći hrvatski mediji, pod čvrstom kontrolom onih koji stvarno vode Hrvatsku, tamo još od 2000., odlučili su ovu važnu izjavu predsjednika HDZ-a zanemariti, ili minorizirati infantilnim usporedbama Karamarkovih riječi o Titu s onim pokojnog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Još nitko od hrvatskih političara, mislimo na one makar i približne političke „težine“ kakvu danas ima Karamarko, kao vođa stranke koja će zasigurno dogodine pobijediti na parlamentarnim izborima, nije tako jasno i javno izrekao ono što je slijedom nebrojenih dokaza postalo činjenicom, a ne tek mišljenjem, da je “Tito bio zločinac, odgovoran za velike zločine kojima je ukaljao antifašizam”.

Posve je jasno da je Karamarko pogodio u osinje gnijezdo, zapravo, uzdrmao je same ideološke temelje onih koji već gotovo desetljeće i pol uništavaju Hrvatsku vladajući njome.

Karamarko je, osim javnog iznošenja notorne povijesne činjenice, neizravno jasno definirao temeljnu podjelu državljana Hrvatske. A to nije ona, koje su puna usta Josipoviću, Milanoviću, i poglavito onih koji su to pokrenuli kroz projekt „detuđmanizacije“, Mesića i Račana, na djecu partizana i ustaša, već ona na Hrvate i Jugoslavene. Ovi posljednji su veliki pobornici Tita, jer kroz njegov „antifašizam“ (i regionalizam) prikrivaju svoje jugoslavenstvo.

msic_i_racanPodjela na “djecu” partizana i ustaša smiješna je, budući da „zaboravlja“, naravno namjerno, veliku većinu hrvatskog naroda koji nisu ni jedno ni drugo, već jednostavno Hrvati. Ako bismo i govorili terminologijom tih „hrvatskih“ Jugoslavena, tu veliku većinu hrvatskog naroda bismo uvjetno mogli nazvati „djecom domobrana“. Jer, u Drugom je svjetskom ratu domobrana brojčano bilo višestruko više nego partizana i ustaša zajedno.

Stoga je posve razumljiva šutnja vladajućih hrvatskih političara i medija koje kontroliraju. Jer, kad bi nastupili oštro prema Karamarku zbog ovakve izjave, mogli bi izazvati stanje u kojem bi se i jasno i javno istakla i vidjela stvarna podjela Hrvata, ona na one koji su sanjali Hrvatsku i koji ju vole, i na one koji Hrvatsku i danas smatraju tek „republikom“. A ovi posljednji znaju da bi to mogao biti njihov kraj.

Stoga treba pohvaliti Karamarkov istup, i nadati se da ne će, što se njega i HDZ-a tiče, sve ostati samo na tom istupu. Hrvatska i Hrvati zaslužuju da se Hrvatska napokon zaista okrene budućnosti, bez Titovih bista u Uredu predsjednika, te napreduje i živi u skladu s izazovima modernog vremena.

D.J.L.hkv

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari