Connect with us

Kolumne

Karamarkova žrtva za Domovinu

Objavljeno

-

Presuda nad Tomislavom Karamarkom pandan je presedanu u slučaju Fimi medija

U trenucima kada Hrvatska prolazi kroz pakao koji nam je najavio Zoran Milanović od afirmiranja Vlade RH nakon njegova gubitka izbora znajući da kontrolira medije i da se na svim punktovima nalazi stari partijski kadar, a ako ga negdje nema tada uskrsne MOST koji uz pomoć svoje kvote dovede u Vladu RH kadrove koji su napisali propali plan 21, donesena je odluka o sukobu interesa Tomislava Karamarka. Trenutak nikad bolje tempiran upravo pred izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Vlade RH Tihomiru Oreškoviću kojeg je pokrenuo HDZ. Odluku je donijelo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa koje je u prethodnom saborskom mandatu postavio upravo Zoran Milanović apsolutnom većinom u Hrvatskom saboru bez dogovora sa oporbom koja je napustila sabornicu prilikom izglasavanja.

[ad id=”93788″]

Jeste li mogli očekivati drugačiji rasplet s obzirom da odluke donose kadrovi postavljeni još od bivše Vlade RH?

Naravno da niste, jer upravo je to taj pakao o kojem nam je govorio Zoran Milanović. Sukob interesa u slučaju “Konzultantica” oko čega je podigao prašinu SDP u sinergiji sa MOST-om koristeći medijski prostor oko spornih ugovora između tvrtke Drimija i Peritus ne postoji, već se odluka donijela na osnovu zapisnika između Domoljubne koalicije i MOST-a koji nije relevantan čimbenik s obzirom da su izneseni stavovi predsjednika čiju stranku zastupa kroz viđenje određenih pojedinosti na neformalnom sastanku bez da je provedena bilo kakva odluka pod presedanom na osnovu zaključaka. Dapače i sam Karamarko izuzeo se od donošenja odluka u pogledu INE.

Nitko ne govori da je Tomislav Karamarko predložio da se istupi iz arbitraže do koje nas je dovela vlada Zorana Milanovića i postigne konsenzus dijalogom, jer je vjerojatnost da ćemo izgubiti arbitražu 60:40%, a to tada znači isplatiti odštetu od 5 do 7 milijardi eura Mađarima. Odakle to Hrvatska može isplatiti nego li novim zaduženjem? Jedino ako neće vraćati milijunaši sa liste RBA zadruge, ali niti njihov humani doprinos ne bi urodio plodom. Znači li uštedjeti novce kojih Hrvatska nema ili raditi u interesu Hrvatske biti u sukobu interesa? Ako je to sukob interesa kakav je onda imala interes Račanova vlada prilikom prve privatizacije INE? Donošenje sramotne odluke na osnovu verbalnog delikta pod presedanom MOST-a i SDP-a, a odlukom Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa još iz vremena Zorana Milanovića još mi je jasnija poruka Tomislava Karamarka kako će ovu isforsiranu odluku pobiti na Ustavnom sudu.

Jeste li se upitali kroz što prolazi obitelj Karamarko medijskim linčem u slučaju “Konzultantica” koji je bio top tema unazad mjesec dana, da na kraju sukob interesa u toj aferi ne postoji? Jeste li se upitali kako se osjećaju njegovi roditelji i utječe li to na njihovo zdravlje budući da su u pozamašnim godinama ili kroz što prolaze njegova djeca čitajući o svome ocu? Je li moguće da je Tomislav Karamarko takav negativac kojeg ruše izdajice iz vlastitih redova ne uvažavajući sve što je učinio za stranku vrativši je na pobjedničke staze, MOST, Kukuriku koalicija, Stipe Mesić, Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Vladimir Šeks, Peđa Grbin i sl. uz orkestrirani medijski pritisak do sada neviđen prema niti jednom političaru diljem Lijepe naše?

Niti jednog istaknutog političara se ne proziva, već su sve oči upregnute u svrgavanje Tomislava Karamarka.
Na kraju bi ovu sramotnu presudu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa nad Tomislavom Karamarkom usporedio sa presedanom nepravomoćne presude Ivi Sanaderu u pogledu Fimi medija koju je Vrhovni sud poništio,  prisjetimo se kada su poistovjetili 200.000 članova sa pojedincima ili stranku proglasili krivom na temelju iskaza onih koji su prema njihovim riječima “nosili” na milijune kuna u kartonskim kutijama. Također i svjedoka iz Planinske koji su za uzvrat gulili krumpire ili dokaza na osnovu kamera iz restorana putem kojih se ne vidi da je Ivo Sanader primio 5 mil.eura. Sada bi nas po drugi puta kriminalizirali i nazivali zločinačkom organizacijom kao što je to činio svojevremeno Željko Jovanović, Slavko Linić, Vojko Obersnel i Luka Denona iz SDP-ove utvrde koji su se sada očito izgubili u prelistavanjima dokumenata  RBA zadruge pa još ne mogu doći sebi kada vide vlastita imena sakrivena pod terminom socijaldemokracije.

Za razliku od onih koji su ga izdali i pripremali mu častan uzmak uoči Izbornog sabora u sinergiji sa Vladimirom Šeksom nakon razgovora u Sheratonu mjesec dana prije Izbornog sabora s ciljem dovođenja Andreja Plenkovića na tron, da bi potom pokušali kroz predsjedništvo HDZ-a koristeći Pašalićeve kadrove koji su iz stranke već bili dva puta brisani, provociranjem nezadovoljstva lokalnih moćnika, pa zatim pismom europarlamentaraca, učestalim istupima Vladimira Šeksa, a bili su mu najbliži suradnici Tomislav Karamarko pokazao je što znači podnijeti žrtvu za Domovinu. Nakon ustupanja funkcije predsjednika Vlade RH Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade RH radi interesa Republike Hrvatske za razliku od drugih aktera budući da orkestriranim napadima nema kraja, jer upravo se iznose dokumenti putem Nacionala o kojima su neki progovarali uoči prljave kampanje unutarstranačkih izbora 2012 godine, a odluke se donose pod presedanom politike.

S obzirom da je skrivena intencija isprovocirati Izvanredni izborni sabor prikupljanjem potpore 11 županijskih odbora vrijeme je da se takvu odluku preduhitri i krene u čistku sa raspuštanjima koja je izostala tijekom prethodne četiri godine na lokalnoj razini, jer bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske, a izdajnici su učinili upravo sve da bude suprotno ne uvažavajući što se do sada postiglo.

Sanjin Baković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari