Pratite nas

Reagiranja

Karamarkovo pismo javnosti: Birači žele predsjednicu za rješenje problema blokiranih i ovršenih

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se pismom hrvatskoj javnosti uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. Pismo prenosimo u cijelosti.

”Poštovane Hrvatice i Hrvati diljem svijeta, građanke i građani Republike Hrvatske!

U nedjelju, 11. siječnja, održat će se drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj. Rezultat prvog kruga pokazao je da više od šezdeset posto naših birača želi promjene – i oni su svi već danas sigurni da će naša kandidatkinja gospođa Grabar-Kitarović pobijediti. Svojom osobnošću, korektnom kampanjom, prepoznavanjem najtežih problema našeg društva i nuđenjem konkretnih rješenja za izlazak iz teške socijalne i gospodarske krize, Kolinda je potvrdila ono što smo znali i isticali od prvog trenutka – da će sigurno pobijediti jer je najbolji kandidat za predsjednicu RH!

Svoju je nadmoć prezentirala državničkim govorom u izbornoj noći kada je – zanemarivši sva podmetanja, omalovažavanja, medijska i anketarska podmetanja – pozvala na okupljanje i zajedništvo radi rješavanja krize i nagomilanih problema u našem društvu. Gospođa Grabar-Kitarović posebno se posvetila rješavanju problema najugroženijih – nezaposlenih, siromašnih, blokiranih, ovršenih, deložiranih, svih obespravljenih… Spremna je napraviti sve što je u njenoj moći kako bi im se vratilo elementarno ljudsko dostojanstvo. Ponosni smo što svakodnevno svjedočimo potpori koju mnogi upućuju Kolindi – od uglednih znanstvenika do udruga i pojedinaca koji skrbe o ugroženima.

S druge strane, dosadašnji predsjednik Josipović i njegov pokrovitelj Milanović u noći su prvoga izbornog kruga posvjedočili da se – umjesto o stotinama tisuća siromašnih i ugroženih – brinu jedino za svoje fotelje.

Pokazali su svoje pravo lice: u strahu za funkcije pokrenuli su agresivnu kampanju, a radikalnim usklicima „ili mi ili oni“ na najprizemniji su način pokušali izazvati podjele u našem društvu. Odbacujemo takve pokušaje podjela, a prema rezultatima prvoga izbornog kruga i potpori koju gospođa Kolinda Grabar Kitarović svakodnevno prima očito je da ih ne prihvaćaju ni hrvatski birači.

Ali ne samo podjele, nego birači ne prihvaćaju ni ovu gospodarsku krizu s teškim posljedicama, koju je neradom i neznanjem skrivila Milanovićeva vlada, a da dosadašnji predsjednik nije nijednom podigao glas u zaštitu siromašnih, nezaposlenih, blokiranih i svih ugroženih. Oni žele promjene!

Naši birači ne prihvaćaju da pokraj tolikih nezaposlenih i siromašnih nesposobna SDP-ova vlast i dalje ne koristi milijarde kuna koje leže neiskorištene u EU fondovima. A bivši predsjednik – umjesto o tom paradoksu – pokreće javnu raspravu o maglovitim ustavnim promjenama. Ta njegova „nova vizija“ i izmjene temelja na kojima je Hrvatska nastala samo su podcjenjivački pokušaj nove prevare – slične nekoć proklamiranoj „novoj pravednosti“. Zato građani i žele da na čelo države dođe osoba koja će kritizirati Vladu, od nje tražiti da priprema projekte te napokon počne koristiti sredstva iz EU fondova i zapošljavati ljude.

Birači odbacuju i nepoštivanje hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata koje iskazuje Kukuriku vlada te predsjednika koji svojim lamentacijama sugerira da su invalidske mirovine ipak previsoke. Kao da se zdravlje i višedesetljetna prikovanost za kolica mogu ičim platiti?! Birači su pokazali da žele na čelu države predsjednicu koja cijeni i poštuje one koji su najzaslužniji za Domovinu. Žele predsjednicu koja će pokrenuti rješavanje problema blokiranih, ovršenih, deložiranih, te svima ugroženima vratiti ljudsko dostojanstvo. 

Na kraju, birači ne žele na čelu države onog kojem su pet godina bile puno važnije lažirane ankete i osobni rejting od kreditnog rejtinga naše države – onog koji je tek nakon pet godina na čelu države shvatio da „ova zemlja treba ozbiljne promjene“.

Svi se slažemo da nam trebaju promjene, a kako bi se one uistinu i pokrenule – moramo najprije promijeniti predsjednika! Ivo Josipović ostat će upamćen isključivo po tome što je jedini hrvatski predsjednik koji je na toj dužnosti bio samo jedan mandat.

Za razliku od njega, Kolinda Grabar Kitarović pokazala je da ima program, pokazala je da ima viziju, a pokazala je i da je odlučna uhvatiti se u koštac s najvažnijim problemima. Prepoznala ih je i u svojem programu ponudila konkretna rješenja. Ukazala je na važnost gospodarskog rasta i socijalne jednakosti. Isticala je i ističe da je uspješno gospodarstvo preduvjet i nacionalne sigurnosti i stabilnosti Hrvatske. Zalažući se za vladavinu prava i jačanje međunarodnog ugleda kroz osposobljenu javnu diplomaciju, potvrdila je svoju viziju bolje Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović ne dijeli, nego poziva na zajedništvo. Cijeni različitosti i u njima traži snagu Hrvatske. Poštujući sve vrijednosti, odlučno poručuje da voli Hrvatsku iznad svega, Hrvatsku u kojoj neće biti obespravljenih, poniženih i pogaženih.

To je vizija Hrvatske, vizija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. To je vizija i Hrvatske demokratske zajednice, stranke koja je spremna preuzeti odgovornost za bolju Hrvatsku. Jaka Hrvatska, konkurentna Hrvatska, Hrvatska koja brine o svakome svom građaninu, o seljaku, ribaru, učitelju, liječniku, branitelju i osobi s invaliditetom, domaćici, radniku, mladima i studentima, obiteljima, djeci, poduzetnicima i nezaposlenima, o svima – to je naš program i naša obveza.

Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske, Hrvati iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, u nedjelju, 11. siječnja, naš glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas je za bolju Hrvatsku. Zato izađite na izbore!

Pobjeda naše Kolinde označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske države – razdoblja istinske borbe za gospodarski oporavak, zapošljavanje i dostojanstven život!

Svojim glasom sudjelujte u ovome povijesnom trenutku – početku stvaranja bolje Hrvatske!

Vaš

Tomislav Karamarko,

predsjednik Hrvatske demokratske zajednice”.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari