Karamarkovo “šesto čulo”

23

U trenucima kada se Tomislav Karamarko zauzeo za interese Republike Hrvatske u pogledu INA-e te predložio izlazak iz arbitražnog sporazuma koji je pokrenut u vrijeme Milanovićeve vlade na obitelj Karamarko tada je izvršena do sada još neviđena medijska hajka u povijesti RH u kojoj su sudjelovali svi.

Od lijevih pa do desnih i to sve preko Mosta uz potporu main stream medija koji su omogućili medijski prostor hrvatskom političkom establishmentu, piše Sanjin Baković / Kamenjar.com

Krajnji cilj bio je svrgnuti osobu za koju je danas više nego jasno da je podnijela žrtvu za Domovinu u punom smislu te riječi.

Tomislav Karamarko predložio je da se istupi iz arbitraže do koje nas je dovela vlada Zorana Milanovića i postigne konsenzus dijalogom, jer vjerojatnost je bila da ćemo izgubiti arbitražu 60:40%, a to tada znači da će Hrvatska morati isplatiti odštetu od 5 do 7 milijardi eura Mađarima. Odakle to Hrvatska može isplatiti nego novim zaduženjem?

Da ne govorimo o otkupu INA-e što je sinoć potvrdio aktualni predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji nakon odštete koja će se morati isplatiti Mađarima. Najednom su svi za otkup dionica nakon što su ih prvo prodavali svi zajedno.

Danas šest mjeseci od kako je Tomislav Karamarko odstupio sa funkcije prvog potpredsjednika Vlade RH, a zatim predsjednika HDZ-a mediji šute o svemu sa istom snagom kao kada su cipelarili tada “uzdrmanog” političkog lidera HDZ-a nametnutom aferom “Konzultantica” kako bi prikrili pravu istinu, a to je bila borba za interese Republike Hrvatske za koje se tada zalagao MOST-ov Božo Petrov kao potpredsjednik Vlade RH da bi jučer ostao zatečen odlukom u Ženevi u svojstvu predsjednika Hrvatskog sabora što nije bio slučaj kada je preko Mire Bulja likovao odlazak Tomislava Karamarka.

Za pretpostaviti je da bi ponovno mogli vidjeti anketu na malim ekranima u kojoj je Tomislav Karamarko najnegativniji političar.

Dok su sudili Tomislavu Karamarku na osnovu verbalnog delikta i zapisnika sastavljenog u MOST-ovim prostorijama koji je bio jedan od ključnih dokumenata prilikom osude Dalijinog povjerenstva postavljenog od natpolovične saborske većine “Kukuriku koalicije” kada se bivši prvi potpredsjednik Vlade RH zalagao za izlazak iz arbitraže što se uspostavilo na kraju da je bio upravu za razliku od svih aktera u političkoj areni koji su u sinergiji odigrali već unaprijed osmišljen scenarij u dovođenju Andreja Plenkovića na tron kako bi potom razdijelili sinekure i nastavili vladati u sličnom sastavu uz poneku kadrovsku preinaku.

Danas kada se uspostavilo da Tomislav Karamarko ne radi za interese Mađara što mu se stavljalo kao krimen u žutoj štampi jer je predlagao konsenzus kako bi se izbjegao gubitak arbitražnog sporazuma u Ženevi postavlja se pitanje čije su interese tada štitili MOST-ovi saborski zastupnici i članovi bivše Vlade RH skrivajući se iza rušenja Tomislava Karamarka?

Čije interese zastupa Andrej Plenković koji je mogao postignuti konsenzus i nagoditi se sa Mađarima kao što je predlagao i sam Tomislav Karamarko nakon što je postao prvi čovjek države, a kojeg su osudili radi izlaska iz bivše Vlade RH za razliku od Andreja Plenkovića koji je sklopio ponovno politički brak sa istim tim MOST-om koji je pokrenuo javni linč nad Tomislavom Karamarkom iako se uspostavilo da su argumenti na njegovoj strani što potvrđuje i ova presuda?

Na kraju možemo zaključiti iako je možda Tomislav Karamarko bio svima neshvaćen u lipnju 2016. godine s obzirom na medijsku hajku koja je bila pokrenuta nad njim, a masa nije vidjela šire od predivne Ane Karamarko uspostavilo se kako je Tomislav Karamarko posjedovao “šesto čulo”, a istina je izašla na vidjelo u žrtvi koju je podnio za Domovinu.

Budući da je INA početak i kraj svega u Hrvatskoj politici biti će zanimljivo vidjeti hoće li se u bliskoj budućnosti poskliznuti aktualna Vlada RH kako što su se poskliznuli na imenu Tomislava Karamarka nakon arbitražne presude donesene u Ženevi o čemu mediji danas ne pišu.

Biti državnik ne znači izbaciti Titovu bistu iz ureda, već uhvatiti se u koštac sa stvarnim problemima, pa ako treba i podnijeti žrtvu za Domovinu kao što je to učinio sam Tomislav Karamarko koji je otišao u tišini, a kako bi tišina danas sama progovorila.

Ovom odlukom Hrvatima je potvrđena spoznaja ukoliko su imalo sumnjali u samog Tomislava Karamarka kako imaju državnika koji nije rekao sve što je imao do kraja, a kojemu su interesi države ispred vlastitih odnosno tuđih interesa što je dokazao arbitražni sporazum u Ženevi.

Sanjin Baković / Kamenjar.com

 

PROPALA ARBITRAŽA U SLUČAJU INA-MOL (VIDEO)

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  Tako je.

 • Rado Pejic

  Dok je Sanjina UDBA ne treba advokata!

 • Tyrex Rex

  Ovo je prvi članak koji sam pročitao danas i slažem se sa svime napisanim.Lakše mi je kad vidim da i mnogi ostali razmišljaju na način kao mnogi na ovome portalu.Naravno među njima sam i ja.
  Sretan i blagoslovljen Božić uredništvu portala kao i svima koji posječuju ovaj portal.

 • Agromentum

  Ako imate druge argumente, možete pojasniti.

 • Maks

  Ne podnosis istinu, nije ona za svakoga!

 • Alan B’Stard

  Rado Pejić ‘kuva’ na Božić. Živci ga jamili

 • Agromentum

  Ostao je nedorečen, pa je ispalo da on nešto zna što nitko drugi ne zna. A mi smo tu, željni znanja… 🙂

 • Maks

  Prokuvao “ko traktor!

 • Paulaner Paulaner

  Sada svi sute, do jucer svi sve znali, tko je, sto je i sto misli Karamarko. Gdje je Bulj? Kada ce nam se on oglasiti preko facebooka? Majko mila,da imam moc, sve bi ih poredala i natjerala da se osobno ispricaju Karamarku. Bili bi redovi, ko nekada za benzin.
  Plenkovic, “drzavnicki” obecava povrat Ine. Diplomatski i odvazno, naucio cojek sta narod voli., i kaze; vratit ce se Ina kuci, ko Sime. Di je bia, da je bia lipo mu je bilo. Boze sto narod voli te sladunjave price. Velika obecanja. Ne pita se koliko kosta – samo neka je ugodnu uhu!
  Ina je bila u udbaskim rukama, oni je prodali, ako se i otkupi, to ce opet biti oni.
  Karamarku su oni mogli oprostiti pobjedu na izborima ali Inu i mogucu lustraciju nisu, to su junacki odbranili.

 • kvaternik

  Karamarko je “žrtveno janje” mostovsko-esdepeovsko-neokomunističke ideologije kojoj se danas i plenky priklanja! ako ovako nastavve, Hrvatsku Mađarima prodaju, a to vodi stvareanju “regijona”. pravi veleizdajnici!

 • kvaternik

  zaboravio lijek uzeti!

 • Rado Pejic

  Tyrex rex,Paulaner,Kvaternik,Max,Agromentum, bastard, garant “Social Box” ili jedna mustra sa više lažnih nikova.

 • Tyrex Rex

  Trebali ste me možda ??? Pitao vas nisam ništa do sada .

 • Alan B’Stard

  Jedina mustra si ti dečko, no štaćemo o’tebe. duramo te. demokracija je!

 • Tyrex Rex

  Komšiluk je u velikim analizama…,

 • Maks

  Za razliku od tebe svaki od nas zna tko mu je otac!!!

 • TKO JE BIO VJEKOSLAV LUBURIĆ, ZVANI MAKS, GENERAL DRINJANIN?
  http://otporas.com/tko-je-bio-vjeko…nerala-drinjanin/

 • Maks
 • dubokaistina

  jasno da je tvoja opcija vrlo jednostvana ogavna i bljutava..prepoznajrm takve kao ti ..sigurno si bila veeelika Jugoslavenka,pa si sad veelika Hrvatica..odvratno fuj..najogavnija sta postoji oni koji podrzavaju svakave govnare od politicari samo jer su”njihovi”-imas godina stara si ali pamet i moral ne!

 • dubokaistina

  jasno da se slazes ti si tipican podupirac zbog takvih ko ti vjerovatno bi jos vladao feudalizma..

 • dubokaistina

  jadan hocemo mu odnuijeti maramice ili možda cvijece?Svaki dan zbog njega placem..

 • Tyrex Rex

  Odi kod Matije Babića pa prodaji svoju istinu.Iz koje rupe si pak ti izašao?
  Kakva god rupa bila sigurno je smrdljiva.

 • dubokaistina

  ajde mars lizati grob partizancini!!da te ja ne bih gurno da lezis s njim skupa!!