Connect with us

BiH

Karamatić: Amerikanci su planirali kako će im trebati 20 godina da naprave bosansku naciju…

Objavljeno

-

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić rekao je tijekom zasjedanja HNS-a BiH kako se Hrvati u BiH neće niti iseliti iz ove zemlje ali ni asimilirati.

“Hrvati se neće asimilirati. Spremni smo graditi BiH kao državu u kojoj će svi biti zadovoljni. Nećemo se niti iseliti niti asimilirati”, rekao je Karamatić.

Istaknuo je i kako su Hrvati ranije možda malo previše gledali preko granice, odnosno u Pariz, Bruxelles, Washington.

“Da nismo ranije bili pod ovim sloganom – zajedno – ne bi bilo ni nas ni Hrvatske. Na današnji datum 26. siječnja 1993. g. napravljen je masakr nad Hrvatima u selu Dusina kod Zenice. Tamo je 7. muslimanska brigada dio Hrvata pobila a dio protjerala. Prije rata tamo je živio 271 Hrvat, a danas tamo Hrvata nema. To je poruka koju su nam prijatelji iz 7. muslimanske tada poslali. To je njihova briga za Hrvate”, rekao je Karamatić.

Amerikanci su, dodao je, planirali kako će im trebati 20 godina da naprave bosansku naciju.

“Poručujem im da je nikad neće napraviti. To smo im i tad rekli, a to im poručujem i sad”, rekao je.

Sjeta me hrvata, izjavio je pokazujući na zastavu hrvatskoga naroda u BiH, kad vidim ovu našu zastavu.

“Sve što smo do sada ostvarili, ostvarili smo zajedno. Ovo što danas vidite u ovoj dvorani – to je to što ovaj narod ima. Mi nemamo rezervne položaje, ako nas poraze naš narod će odavde nestati”, rekao je Karamatić.

Također, poručio je i da tko izda jednom, izdat će opet ako ugleda priliku.

“Ako postoji netko u ovoj dvorani da se usudi razmišljati kako bi izdao svoj narod, pozivam ga da to ne čini jer će ga hrvatski narod otpuhati ne samo s političke scene nego s ove planete. Nemojte to raditi. Idemo završiti ovo što smo počeli. Sjetite se u kakvoj smo poziciji bili prije 5-6 godina kad smo reaktivirali ovaj Sabor. Pa tad nitko nije smio ni spomenuti recimo Hercegbosansku županiju, nego se govorilo o nekakvom Kantonu 10. Danas se naziv Herceg Bosna sasvim normalno koristi. Od tad do danas neke stvari su se i popravile”, rekao je Karamatić te dodao kako se u međuvremenu hrvatsko pitanje internacionaliziralo.

“Zato hvala Komšiću što se kandidirao”, zaključio je Karamatić, prenosi Dnevnik.ba

 

Bevanda: Negativna reakcija nekih medija na Deklaraciju i Sabor HNS-a potvrđuje da su Hrvati napravili pravu stvar

 

 

 

Dragan Čović: Ni unitarizam ni separatizam nisu rješenja za BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas