Connect with us

BiH

Karamatić: Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama

Objavljeno

on

Na pobunu bošnjačkog političkog vrha oko održavanja misa zadušnica za žrtve Bleiburga i Križnog puta u Sarajevu, reagirao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke Bosne i Hercegovine Mario Karamatić.

Karamatić smatra da je to samo nastavak jedne politike koja se provodi na dnevnoj bazi, a dolazi iz Sarajeva i ima velikobošnjački predznak.

“U Sarajevu se obilježavala misa za stradale žrtve Bleiburga i 1995. godine. Tada im to nije smetalo jer ih je HVO branio od srpske agresije. To je nastavak jedne konstante politike provođenja velikobošnjačke unitarističke ideologije”, rekao je Karamatić u izjavi za Dnevno.hr.

Prema Karamatiću, Sarajevo danas nije multietnički grad te su druga dva konstitutivna narod potlačena i minorizirana.

“Danas u Sarajevu nije drugačije nego u Idlibu, Teheranu, i sličnim sredinama. Mislim da imate više prekrivenih žena u gradu nego u nekim islamističkim državama.

Mi Hrvati smo preživjeli stoljeća turske vlasti pa ćemo i ovu. No, ovo ima određen rok trajanja, rekao je Mario Karamatić i dodao da će BiH postojati dok međunarodna zajednica ne digne ruke od nje.

“Jednom dok međunarodna zajednica odustane od ove nefunkcionalne države, ona će prestati postojati. I tada će se BiH ili potpuno raspasti, ili rascjepkati na tri različite male države”, smatra Karamatić.

Predsjednik HSS-a BiH smatra da Hrvati u BiH nemaju nikakvu konkretnu podršku iz Zagreba, već je ona deklarativna i beskorisna.

“Bilo koja Vlada dosad, HDZ-a ili SDP-a, slala je deklarativnu podršku Hrvatima u BiH. Kad bi zagustilo, onda bi poslali nekakvu prosvjednu notu i to je to. Iako, dok je premijer bio Zoran Milanović, osjetio sam da nas podržava koliko je mogao”, zaključio je Karamatić.

Kako je to bilo 1995. – Komemoracija žrtvama Bleiburga u Sarajevu i mise u svim crkvama

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari