Connect with us

Politika

Karamatić: U Vladi Sarajevske županije nema niti jednog Hrvata

Objavljeno

on

Mario Karamatić, član Predsjedništva HNS-a i predsjednik HSS-a bio je gost Dana uživo na N1. Govorio je o procesu formiranja vlasti, neuspjelom dogovoru SNSD-a, HDZ-a i SDA i drugim akutalnim temama u zemlji.

Karamatić je tijekom gostovanja na N1 televiziji rekao kako podržava Deklaraciju SDA, samo nije siguran znaju li u SDA što su zaista usvojili.

-Ja već dvije godine govorim kako po slovu međunarodnog prava možemo poništiti Daytonski sporazum jer su strane koje su dio njega oštećene ili izigrane, te vratiti granice na pozicije kakve su bile prije nastanka toga sporazuma. SDA govori o Republici Bosni i Hercegovini i ja se slažem sa time. Oni su prije Daytona kontrolirali 23 posto teritorija i neka na tih 23 posto opet uspostave Republiku BiH, a mi ćemo vratiti Herceg Bosnu – rekao je Karamatić tijekom gostovanja na televiziji N1 gdje je komentirao aktualna politička događanja.

Na pitanje zašto HNS BiH uglavnom reagira na izjave čelnika SDA, a ne i na izjave SNSD, Karamatić je rekao kako je stanje takvo zbog toga što su Hrvati i Srbi uglavnom riješili sve međusobne probleme, dok je stanje između Bošnjaka i Hrvata bitno drugačije.

-Imate situacija u kojoj u Vladi Sarajevske županije nema niti jednog Hrvata, a onda se još imenuju presuđeni ratni zločinci na pozicije direktora javnih poduzeća. Treba li veći i jači dokaz o tome zašto Hrvati i Bošnjaci imaju niz nerješenih pitanja – pitao je Karamatić.

Naravno, dijalog sa voditeljicom je onda otišao u pravcu presude Prliću i ostalima, a Karamatić je tom prilikom poručio kako Praljak nije presuđeni ratni zločinac, te kako je on i dalje čovjek kojeg predsjednik HSS-a duboko poštuje i cijeni.

-Slobodan Praljak je moj ratni zapovjednik i čovjek kojeg poštujem. Slobodan Praljak nije ratni zločinac i to ne kažem ja nego sud. On nije dočekao izricanje presude i prema tome ne možemo govoriti o Slobodanu Praljaku kao ratnom zločincu – zaključio je Karamatić, te dodao kako svi oni kojima ovakva retorika smeta mogu uzeti putovnice i otići prema Beogradu ili Antaliji, ali će Hrvati i dalje ostati na ovim prostorima i svojim stoljetnim ognjištima, prenosi ero.tel

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari