Pratite nas

Karataš Miro Barešić poginuo pod velom urote Perković

Objavljeno

na

Miro Barešić je nokatuirao Nobila kad je ovaj bio legenda yugo karatea. Mislim da ga to i dan danas boli i na sve razne načine se osvećuje, svim živim i mrtvim državotvornim Hrvatima. Na žalost, poginuo je u zasjedi kod Zadra, mislim da je i tu svoje prste imao Perković, koji danas uporno brani Perkovića da ga se ne izruči Njemačkoj. To je ona čuvena zasjeda našim braniteljima, spominje se i Šušak ali mislim da je Perković opet bio glavni narednik ovog mučkog čina. Ništa čudno, svaki domoljubni Hrvat UDBA-i je smetao i smetat će, histerizirat će kad se njih počne progoniti jer su najobičniji paraziti koji žive na grbači ove države i naroda, ali neće dramu radit kada nas kolju i ubijaju u vlastitoj zemlji! miro barešić karate

Pohvalan potez Karamarka, koji se je došao pokloniti Miri Barešiću, ali samo se nadam da to neće samo ostati na pijetetu, već da će i pokrenut neki proces, pravni i politički, protiv izvršilaca i upletenih u ovu urotu. Nadam se da nije sve izvedeno kao perfomans, za prikupljanje sitnih poena kod desnog biračkog tijela, jer dosta nam je bio jedan Sanader, ne treba nam novi u liku i djelu Karamarka.

I ubojstvo Paradžika kazniti, i pokrenuti istragu, dosta nam je bilo one: tko je jamio jamio je, jer kada Hrvati nekog likvidiraju tada nema zastare!!!! e kad nema za Hrvate, neće biti ni za Srbe, Jugoviće, antifašiste i Udbaše, neka se fino smradovi drže pravila koje su sami nametnuli i neka ih jednako primjenjuju i kada su njihovi drugovi i drugarice u pitanju.

Da je njemačka vlada zatražila izručenje Perkovića i Mustača poslije ubojstva S. Durakovića, tamo negdje 1983/1984., jugovlasti i sva njihova mašinerija bi se energično suprostavila tom i svakom izručenju. Vlada današnje RH je samo nastavila onom istom politikom koju su vodili YU i svi njihovi Udbaši.
Otporaš

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

BiH zbog unutarnjih svađa ostaje bez 165 milijuna hitne pomoći MMF-a

Objavljeno

na

Objavio

Bosna i Hercegovina u travnju neće dobiti 165 milijuna eura brze pomoći Međunarodnog momentarnog fonda (MMF) jer se u toj zemlji ne mogu dogovoriti kako taj novac podijeliti, potvrdio je voditelj ureda MMF-a u Sarajevu Andrew Jewell.

“Vlasti se i dalje ne mogu dogovoriti kako podijeliti novac. Mi smo im rekli da bez dogovora ne može uslijediti odobravanje sredstava”, kazao je Jewell kako ga u četvrtak citiraju banjolučke “Nezavisne novine”.

Po njegovim riječima, u srijedu navečer je istekao posljednji rok do kojega su se vlasti u BiH morale usuglasiti kako podijeliti novac da bi Izvršni odbor MMF-a, na svojoj sjednici zakazanoj za 14. travnja, mogao donijeti službenu odluku o dodjeli. Taj novac trebao je poslužiti kao pomoć namijenjena prije svega borbi s posljedicama pandemije izazvane koronavirusom.

Gospodarstvo u BiH kao i u drugim državama suočava se s ogromnim problemima i financijskim gubicima zbog blokada koje je donijela pandemija i koji se mjere stotinama milijuna eura pa joj je nužna financijska potpora iz inozemstva da bi preživjela sadašnje krizno razdoblje.

MMF je prvi ponudio konkretnu potporu kroz svoje instrumente za brzo financiranje, uz procjenu kako bi ukupan iznos te pomoći mogao biti najmanje 165 milijuna eura, no ona bi mogla biti i dvostruko veća, odnosno iznositi 330 milijuna, ukoliko Izvršni odbor ocijeni da su ispunjeni potrebni kriteriji.

Kako sada stvari stoje BiH neće dobiti niti jedan od tih iznosa u travnju, a Jewell je kazao kako je neizvjesno kada će zemlja ponovo doći na red za raspravu na Izvršnom odboru zbog njegova prenatrpanog rasporeda.

Novcem koji bi odobrio MMF zapravo uopće ne bi raspolagala BiH kao država nego bi se on podijelio među entitetima, navjerojatnije u omjeru 60 posto za Federaciju BiH i 40 posto za Republiku Srpsku.

Problem je nastao zbog toga što u Federaciji nije bilo moguće usuglasiti o tome kako će se taj novac dijeliti po županijama, a u pozadini je ponovo etnička podjela odnosno pitanje koliko će dobiti županije s hrvatskom, a koliko one s bošnjačkom većinom.

“Mora se dogovoriti raspodjela koja će pružiti pomoć svim razinama vlasti, jer je koronavirus pošast koja je ušla u sve općine i nitko ne može imati neke prioritete. Nije ovo aranžman koji s MMF-om imamo u redovitim okolnostima, ovo je hitna pomoć, a ona je potrebna svima i svakoj županiji u FBiH i svakoj općini u RS”, izjavio je ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda potvrdivši kako će čvrsto inzistirati na ovom stajalištu. (Hina)

Čović: Kanton Sarajevo dobije novca kao šest drugih županija, to je neprihvatljivo i nedopustivo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Na Vladi odluka o preraspodjeli sredstava u proračunu

Objavljeno

na

Objavio

Danas u 10 sati u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice počinje Sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Na sjednici Vlade RH očekuje se da će biti riječi o aktivnostima u vezi s epidemijom koronavirusa. Najavljeno je da će se govoriti o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu.

Jedna od točaka jest i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Donijet će se i odluke vezano uz sport, a koji je vrlo pogođen zbog koronavirusa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari