Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Bozanić na Trešnjevci zaključio Godinu sv. Josipa

Objavljeno

-

Foto: Krešimir Matijević/IKA

Kardinal Josip Bozanić je, slaveći euharistiju na treću nedjelju došašća u crkvi Sv. Josipa u Zagrebu, zaključio Godinu sv. Josipa te je vjernike potaknuo da prihvaćaju savjete i preporuke stručnjaka, koji su potrebni za očuvanje zdravlja i zajedništva među vjernicima i stanovništvom.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na kraju homilije ohrabrio je vjernike, rekavši kako je sadašnje vrijeme ispunjeno strahom i otvorenim pitanjima te ih potaknuo da razumno i odgovorno prihvaćaju savjete i preporuke stručnjaka, koji su potrebni za očuvanje zdravlja i zajedništva među vjernicima i stanovništvom, izvijestio je večeras Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Osvrnuvši se na biblijska čitanja, istaknuo je radost iščekivanja kao ključni pojam vremena došašća. Pozvao je vjernike da poput djece s povjerenjem i radošću idu u susret božićnim blagdanima.

Istaknuo je lik sv. Josipa kao onoga koji se pouzdaje u Božji plan te s povjerenjem prianja uz Božju volju. Govoreći o sv. Josipu pojasnio je kako je pravednost dati svakome ono što mu pripada, a njegova pravednost odnosila se da poštuje Marijino djevičanstvo i Kristovo božanstvo.

S obzirom na to da se na treću adventsku nedjelju slavi i Nedjelja Caritasa, s prikaznim darovima prineseni su i novčani dar za potrebe nadbiskupijskoga Caritasa i prijenosno računalo za potrebe župnoga Caritasa.

Euharistijsko slavlje kardinal je zaključio posvetnom molitvom sv. Josipu kojom je posvetio nadbiskupijsku zajednicu zagovoru i zaštiti sv. Josipa, moleći da sv. Josip bdije nad sadašnjim trenutkom i da nas oslobodi od opasnosti bolesti i grijeha.

Kardinal Bozanić je istaknuo važnost kršćanske ljubavi koja se pokazuje kroz djelovanje Caritasa te zahvalio Caritasu Župe sv. Josipa za sve što čini dugi niz godina za potrebne, rekavši kako je upravo Caritas prepoznatljiva stvarnost u životu ove župne zajednice.

Čestitao je i članovima Neokatekumenskoga puta na njihovoj tridesetogodišnjoj prisutnosti u župi i nadbiskupiji istaknuvši njihovu otvorenost životu i djelu evangelizacije.

Kardinal Bozanić je blagoslovio župnu zastavu s likom sv. Josipa koja je izrađena u spomen na Godinu sv. Josipa i 85. obljetnicu osnutka župne zajednice, izvijestio je, uz ostalo, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari