Kardinal Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima

1

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je na blagdan Svih svetih, služeći svetu misu u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, pozvao vjernike na molitvu za hrvatske branitelje i molitvu s braniteljima.

Molite za branitelje i zajedno s braniteljima, pozvao je zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić mnoštvo vjernika te naglasio kako se moli i za međusobno opraštanje, suradnju i uvažavanje.

“Bog je dao i našem hrvatskom narodu svece koji su bili graditelji pravednijega društva”, rekao je Bozanić dodavši kako su nam sveci orijentir i smjerokaz danas kada je hrvatsko društvo zbog neodgovornosti dovedeno u ovakvo teško stanje.

Istaknuo je kako se može ostati na putu vječnosti samo ako se ovozemaljski život utemelji na Božjem putu.

Božji put, kazao je kardinal, temelji se na iskrenom zauzimanju za istinu, ljubav, mir i pomirenje. To je put koji vodi u vječnost, tamo gdje na nas, na drugoj obali čekaju naši dragi pokojnici, rekao je Bozanić .

“Dok promišljamo o životu molimo Blaženu Djevicu Mariju, Blaženoga Alojzija Stepinca i Sve Svete da nas svojim zagovorom prate u ovom životu kako bismo mogli jednoga dana prijeći u vječnost”, dodao je.

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić je nakon svete mise predvodio molitvu za pokojne ispred središnjega križa na zgrebačkom groblju Mirogoj.

(Hina)

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Nadati se je da vrhuška vlade RH neće prozvati Kardinala Bozanića da simpatizira sa braniteljema Hrvatske Države, kao što je Jakov Blažević prozvao Nadbiskupa Stepinca da je simpatizirao u ono vrijeme sa braniteljima Hrvatske Države onog vremena, a ti branitelji su se zvali Ustaše, te zbog toga Jakov Blažević osudio Nadbiskupa Stepinca na 16 godina prisilnog rada.