Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Bozanić predvodio misu zahvalnicu na kraju kalendarske godine

Published

on

Foto: IKA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu zahvalnicu u zagrebačkoj katedrali na kraju kalendarske godine.

Uz kardinala koncelebrirali su pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. mr. Anđelko Košćak, kanonici Prvostolnog kaptola zagrebačkog te drugi svećenici.

Homiliju je izrekao pomoćni biskup mons. Ivan Šaško. Govoreći o događajima koji su obilježili život Crkve u Zagrebačkoj nadbiskupiji u 2018. godini, naveo je dva događaja koji su okvir unutar kojih su se dogodili mnogi važni događaji.

To su završetak zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije te pohod biskupa “Ad limina apostolorum”. Uz te događaje naveo je završetak “Godine sv. Josipa” te hodočašće svećenika u Krašić uz 20. obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca. I sv. Josip i bl. Alojzije Stepinac svojim su životima pokazali poslušnost Božjoj Riječi. Velik dar za Zagrebačku nadbiskupiju su i svećeničko te đakonsko ređenje, a svoju karitativnu zauzetost Zagrebačka nadbiskupija dopunila je otvorenjem Caritasova doma za mlade “Da život imaju”.

Božja riječ je na početku i na kraju ljudske povijesti. Bez nje ništa nije moguće ostvariti. Osvrnuvši se na mnogobrojne društvene događaje koji su obilježili proteklu godinu, biskup Šaško je istaknuo kako Crkva ostaje poslušna Božjoj Riječi i svome poslanju.

Pred završni blagoslov, okupljenima se obratio Kardinal zahvalivši pomoćnim biskupima i kanonicima na njihovoj zauzetoj službi osobito u podjeljivanju sakramenta ispovijedi u Stepinčevoj katedrali: “Sveta ispovijed je dar. Dar Božjeg milosrđa čovjeku. Upravo to vam dragi vjernici želim u novoj godini – da bude prožeta susretima s Bogom u svetim sakramentima.” (IKA)

 

Bozanić i Košić pozivaju na duhovni ustanak hrvatskog čovjeka

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari