Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Bozanić uputio pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Shevchuku

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 26. veljače pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Sviatoslavu Shevchuku, izrazivši blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u teškim vremenima agresije, priopćeno je u ponedjeljak.

“Vaša Svetosti, uzdrmale su nas strašne vijesti o ratu koje nam ovih dana pristižu iz Ukrajine. U ime Zagrebačke nadbiskupije izražavam blizinu i solidarnost Crkvama u Ukrajini. Duboko razumijemo kroz što trenutno prolazi ukrajinski narod, jer nam nije daleko drama ratne agresije koju smo doživjeli 90-ih godina prošloga stoljeća”, istaknuo je kardinal Bozanić u pismu velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Shevchuku, izvijestio je večeras Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić u pismu ističe da “u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira”.

Poručuje i kako se ukrajinskomu narodu nastoji pomoći putem Caritasa i primiti ljude koji moraju bježati iz svoje domovine.

“Svetosti, u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira. Postove i molitve prikazujemo Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti”, naglasio je kardinal Bozanić, dodavši kako mole da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira.

“Ukrajinskomu narodu nastojimo pomoći i putem Caritasa i, koliko će god to biti moguće, spremni smo primiti ljude koji su morali pobjeći iz svoje domovine tražeći utočište negdje drugdje”, naveo je zagrebački nadbiskup Bozanić u pismu upućenom velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Sviatoslavu Shevchuku.

“U molitvenome zajedništvu, s nadom u Krista, koji je Gospodar života i naš Mir, izražavam osjećaje iskrenoga zajedništva s Vašom Svetosti”, zaključio je kardinal Bozanić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari