Connect with us

Vijesti

Kardinal Bozanić uputio uskrsnu čestitku srpskom patrijarhu Porfiriju Periću

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku prigodom svetkovine Uskrsa patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve Porfiriju i episkopima SPC-a u Hrvatskoj, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Zahvaljujući na uskrsnim čestitkama, koje ste uputili meni i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, molim Duha Svetoga da nas učvrsti u zajedništvu uskrsne vjere i nepokolebljive nade”, poručio je kardinal Bozanić patrijarhu Porfiriju.

“Dok u radosti uskrsnog otajstva razmatramo veličinu i dubinu Božje ljubavi, smjerno zahvaljujemo Isusu Kristu što nam je iz poslušnosti Ocu po smrti na Križu i uskrsnuću darovao novi život i što vazmenim otajstvom obnavlja palo čovječanstvo”, istaknuo je Bozanić i dodao kako događaji u sadašnjem trenutku govore o krhkosti i nesigurnosti ljudskih planova i programa te sve pozivaju na pouzdanje u Boga i promjenu života.

Neka nas i te kušnje potaknu na zahvalnost za Isusovu otkupiteljsku žrtvu i na kršćansku ljubav prema onima koji više trpe, naglasio je zagrebački nadbiskup.

“Za Vas i Vaše novo crkveno služenje u sestrinskoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, molim svjetlo i snagu Duha Svetoga da Božjem narodu budete i zagovornik i znak Božjeg milosrđa. Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svemu Božjem narodu, povjerenom Vašoj pastirskoj brizi”, stoji u čestitci zagrebačkoga nadbiskupa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari