Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Bozanić: Živimo puninu vremena, neka naše i Božje postaje zajedničko

Published

on

Punina vremena događa se svaki put kad se otvaramo Bogu, kad naše i Božje postaje zajedničko – poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći na svetkovinu Svete Marije Bogorodice u petak euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.

[ad id=”68099″]

U homiliji se kardinal osvrnuo i na pročitano evanđelje koje ponovno vodi u Betlehem, do jaslica u kojima leži novorođenče, ali i poručuje kako je Marija ona koja nosi „memoriju povijesti spasenja i spomen Crkve“.

Molimo i mi da možemo Marijinom pogledom i Marijinim shvaćanjem razumjeti ono što Bog čini za nas – kazao je kardinal.

U nastavku homilije protumačio je posljednju rečenicu evanđeoskog ulomka, koja govori o Isusovu obrezanju, ističući kako je taj čin pokazatelj Isusove pripadnosti izabranom, izraelskom narodu.

Svatko od nas pripada određenoj obitelji, ima svoju rodbinu, rod, grad, narod, stoga ne može netko općenito, univerzalno pripadati. Tko ima dobar odnos prema obitelji, prema svojima i svom narodu, taj će dobro razumjeti kako valja pravedno djelovati i u odnosu na čitavo čovječanstvo – poručio je kardinal Bozanić.

Isusu su nadjenuli i ime, nastavio je kardinal, koje je došlo od Boga i znači „Gospodin spašava“.

Kako je to lijepa i važna uloga roditelja koji izabiru ime za svoje dijete. Ime je identitet i ono po čemu je netko prepoznat. Zato vi, mladi roditelji, budite svjesni da kad dajete ime svom djetetu, vi označavate i njegov identitet – istaknuo je.

Molimo Boga da neprestano ulazi u naš život, da ono što činimo bude dobro pred Bogom – zaključio je kardinal Bozanić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari