Connect with us

Vijesti

Kardinal Puljić dobio podršku i iz Europskog parlamenta

Objavljeno

on

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko i predsjednici Radne skupine EPP grupe za međukulturne odnose i međureligijski dijalog Jan Olbrycht i Holvenyi Gyorgy uputili su dopis kardinalu Puljiću u kojem su izrazili potporu pravu na vjersku slobodu i pravu na kulturu sjećanja, priopćio je Ured zastupnice Zovko.

“Europski je parlament početkom ovog mandata usvojio Rezoluciju o 80. obljetnici početka II svjetskog rata i značaju koje europsko sjećanje ima za budućnost Europe, i to 10 godina nakon Rezolucije o europskoj savjesti i totalitarizmu, u kojoj je prepoznat značaj sjećanja na prošlost, jer bez sjećanja pomirenje nije moguće. U tom svjetlu, u ime Radne skupine EPP-a za međukulturne odnose i međureligijski dijalog, u potpunosti podržavamo Vaše pravo na njegovanje kulture sjećanja, kao i Vaše pravo da u subotu služite svetu misu za žrtve bleiburške tragedije.

Svjesni smo teških medijskih napada na Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini posljednjih dana te izražavamo duboku tugu što Vam se onemogućava u potpunosti iskoristiti pravo na kulturu sjećanja.

Vjerujemo u rad Europske službe za vanjsko djelovanje i Delegacije Europske unije na terenu, koje bi trebale osigurati slobodu medija svim konstitutivnim narodima i zajednicama i pravo vjerskih skupina i vjerskih manjina na poštovanje, bez straha za sigurnost u izvršavanju vjerske službe. EPP grupa učinila je sve kako bi pomogla Bosni i Hercegovini da prebrodi krizu s epidemijom i istinski se trudimo da ova zemlja ne bude zaboravljena na svom putu k europskim integracijama”, navodi se, među ostalim, u pismu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari