Connect with us

Reagiranja

Kardinal Puljić: Govorio sam o dostojanstvu žene, ispričavam se zbog riječi ‘štraca’

Objavljeno

-

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pojasnio je svoju propovijed u kojoj je preporučio ženama “da ne isprobavaju muškarce prije braka kako ne bi postale štrace” i rekao kako je htio istaknuti u njoj potrebu za dostojanstvom žene, ali i da je svjestan kako je upotrijebio pregrube riječi zbog čega se ispričava onima koji su možda povrijeđeni.

[ad id=”93788″]

TPortal prenio je kardinalovu izjavu u kojoj je pojasnio ono izrečeno u povodu blagdana Gospe Loretske u Arbanasima kod Zadra. Njegova propovijed izazvala je dosta reakcija i tvrdnja kako je kardinal uvrijedio žene.

“To je u medijima izvađeno iz konteksta. Rekao sam da je ženama Bog dao dostojanstvo i da ga one koji put ne znaju čuvati. I onda im se dogodi da se s njima postupa kao sa štracama. Nisam mislio nikoga vrijeđati, želio sam reći da žene moraju čuvati svoje dostojanstvo”, poručio je kardinal.

Dodao je i kako je svjestan da je “štraca” pregruba riječ, ali da ga je “ponijelo za oltarom”.

“Malo me uhvatila euforija, pa sam upotrijebio grublju riječ. Htio sam istaknuti potrebu za čuvanjem dostojanstva žena”, rekao je kardinal i ispričao se onima koji su zbog toga možda povrijeđeni. Dodao je da mu cilj nije bio vrijeđati, nego upozoriti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari