Kardinal Puljić: Plenković može pomoći BiH u procesu europskih integracija

1

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić potvrdio je jučer kako je planiran njegov susret s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem koji danas dolazi u službeni posjet Bosni i Hercegovini a istodobno je ocijenio kako predsjednik hrvatske vlade svojim znanjem i iskustvom može značajno pomoći BiH.

Kardinal Puljić je novinarima u Sarajevu kazao kako je riječ o važnom posjetu koji na važnosti dobija i činjenicom da je riječ o prvom Plenkovićevom putu u inozemstvo u novoj ulozi.

“Drago mi je da je Plenković shvatio da je važno posjetiti susjeda i da je upravo BiH odabrao kao prvu državu u koju želi doći u funkciji hrvatskog premijera.

Siguran sam da kao čovjek koji poznaje europske zakone, strukturu i proces može pomoći BiH u procesu europskih integracija. Zato smatram njegov posjet važnim jer Hrvatska sada u Europi može snažnije i jače progovoriti za BiH”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Premijer Plenković u Sarajevo stiže u petak ujutro a domaćin će mu biti predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Tijekom boravka u glavnom gradu BiH predsjednik hrvatske vlade sastat će se s članovima Predsjedništva BiH te posjetiti poglavarstvo Islamske zajednice i razgovarati s reisom Huseinom Kavazovićem. Osim razgovora s kardinalom Puljićem predviđen je i posjet središnjici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

U popodnevnim satima premijer Plenković boravit će u Kiseljaku i tamo razgovarati s načelnikom općine Mladenom Mišurićem Ramljakom.

Nakon toga putuje u Mostar gdje će boraviti i u subotu.

facebook komentari

  • pepy

    Sve za pet, samo me zanima zbog čega plan posjete zaobilazi preostale Hrvate u BiH entitetu RS i biskupa Komaricu ?