Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Vinko Puljić: Poruka radosti Božića vraća nadu u vremenu velikih kušnji

Objavljeno

-

Današnjem čovjeku suočenim s velikim kušnjama istinski je potrebna poruka radosti i nade koju donosi blagdan Božića, kazao je u srijedu u Sarajevu kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u svojoj božićnoj poslanici.

“Poruka radosti i nade kaže da nam se Bog daruje svojom milosrđu i praštanjem”, kazao je kardinal Puljić podsjećajući kako je i papa Franjo pozvao sve vjernike da se u ovoj godini milosrđa otvore božjem milosrđu i tako svojoj društvenoj sredini vrate povjerenje u žvot.
Vrhbosanski je nadbiskup kazao kako doživjeti blagdan Božića ujedno znači skrušenošću otvoriti svoje srce.

“Pred nama je velika potreba mijenjanja mentaliteta i vraćanja vrijednosti života među prioritete društvenih ljestvica vrijednosti. Prihvatiti život i voljeti ga te odgajati buduća pokoljenja na način da ih se izvede ‘na pravi put’ jeste zapravo hod vjere”, poruka je kardinala Puljića.

Dodao je kako slaviti Božić zapravo znači otkriti čovjeka u njegovu dostojanstvu što znači otvoriti ljudska srca za istinske vrijednosti.
Jedna je od njih, kako je istaknuo, obnova obitelji u kojima će božja ljubav biti mjerilo u odnosima između oca, majke i djece, a uz to bi valjalo graditi i ljubav djece prema rodnom kraju njihovih predaka.

Kardinal Puljić je podsjetio i na važnost obnove župskih zajednica da predvođeni svojim svećenicima budu hrabri svjedoci božje ljubavi.

“Treba nas učiniti graditeljima mira koji nam Bog daje, kako je papa Franjo poručio prigodom pohoda Sarajevu 6. lipnja 2015.”, kazao je kardinal Puljić.

“Neka Božić donese utjehu vjere svima koji trpe, koji su izgubili nadu, koji su obespravljeni, koji žive na rubu društva i siromaštva. Posebno neka donese radost maloj djeci kojoj otimaju dječji osmjeh. Neka zavlada pravedni mir u našoj zemlji i cijelom svijetu”, poruka je kardinala Puljića.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari