Connect with us

BiH

Kardinal Puljić – Sattler: Nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom

Objavljeno

-

Kardinal Puljić i Sattler su razmijenili mišljenja o aktualnom stanju u državi te se obojica složili kako je potrebno graditi državu i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te “kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom”

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić susreo se u Sarajevu sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom EU za BiH Johannom Sattlerom, koji je kardinalu Puljiću čestitao božićne blagdane te zahvalio što je u prethodnom razdoblju, otkako je na čelu Vrhbosanske nadbiskupije, bio graditelj mostova.

Kardinal Puljić i Sattler su razmijenili mišljenja o aktualnom stanju u državi te se obojica složili kako je potrebno graditi državu i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava te “kako je nužno ispraviti greške koje su nastale s Daytonom”, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Pri tome su istaknuli kako se stvari mogu kretati naprijed unatoč postojećem kompliciranom uređenju. Obojica su se složila kako BiH treba biti država jednakih prava svih njezinih građana i naroda. Razgovarali su i o aktualnoj migrantskoj krizi, a Sattler je zahvalio kardinalu Puljiću što je prije nekoliko dana podigao glas te progovorio o ljudskom dostojanstvu koje zaslužuje svaki čovjek.

Zaključili su kako je to pitanje koje se tiče svih, te je potrebno napraviti strukturu kako bi se taj problem riješio. Također, suglasni su da je neophodno osigurati osnovne i humane uvjete za život migranata. Bio je to prvi susret kardinala Puljića i Sattlera od njegova stupanja na službu 1. rujna 2019. Obojica su izrazili želju za budućom suradnjom, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal Vinko Puljić: Stvarnost s migrantima je tužna priča politizacije i igra s čovjekovim dostojanstvom

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari