Connect with us

Religija i Vjera

KARDINAL PULJIĆ: Stajalište o Stepincu treba temeljiti na dijalogu i činjenicama

Objavljeno

on

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je u četvrtak kako bi povjerenstvo predstavnika Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve koje treba razmotriti povijesnu ulogu kardinala Alojzija Stepinca moglo bitno doprinijeti razbijanju prerasuda i mitova ukoliko svoj rad bude temeljilo na otvorenom dijalogu, prenijela je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

 [ad id=”93788″]

“Dijalog nema alternativu”, izjavio je Puljić komentirajući rad ovog povjerenstva na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci održanoj nakon redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH.

Vrhbosanski je nadbiskup istaknuo kako je u razgovorima o ulozi Stepinca potrebno priznavanja, poštivanje i prihvaćanje drugog i drugačijeg.

Bude li mješovito povjerentvo koje je ovog tjedna započelo rad počivalo na tim vrijednostima učinit će se mnogo kako bi se razbile predrasude, srušile mitologije a poštivanje i međusobna suradnja gradili na činjenicama, navela je KTA.

Jedan od članova povjerenstva koje razmatra ulogu Stepinca je i mostarski biskup Ratko Perić.

Redovito zasjedanje BK BiH bilo je posvećeno razmatranju trenutačnog stanja Crkve u BiH i djelovanju Caritasa pri čemu je posebice istaknuta uloga i pomoć koju je ta crkvena karitativna udruga pružila postradalima od poplava 2014.

U zasjedanju su uz biskupe iz BiH sudjelovali i delegati biskupskih konferencija Hrvatske i Slovenije monsinjor Nikola Kekić, vladika križevački, i monsinjor Jurij Bizjak, biskup koparski.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR