Connect with us

BiH

Kardinal Puljić: Što prije uspostaviti strukturu normalne države

Objavljeno

on

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kard. Puljić upriličio je sa svojim suradnicima 26. prosinca svečani Božićni prijem u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu izražavajući želju da se što prije uspostavi struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom.

Čestitke kardinalu i njegovim suradnicima uputili su vjerski čelnici reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, mitropolit dabrobosanski Hrizostom i Jakob Finci, predsjednik židovske zajednice u BiH, te predstavnici vjerskih institucija i brojni drugi uzvanici iz vjerskog i političkog života, kao i predstavnici diplomacije, znanosti i kulture, piše Nedjelja.ba.

Zaželjevši sretan Božić i zahvalivši na upućenim čestitkama, kardinal je poručio da svima u prvom redu želi slogu i mir, dobro zdravlje i dobru suradnju.

„Neka se što prije uspostavi struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom“, poručio je kardinal dodavši kako mu je želja da profunkcionira država u svim dimenzijama.

„Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka, da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, sva ljudska i građanska prava i čovjekovo dostojanstvo. Da svi budemo jednaki pred zakonom pogotovo kada su u pitanju zaposlenja“, rekao je, između ostalog, vrhbosanski nadbiskup kazavši kako današnji događaj smatra kao stvaranje atmosfere povjerenja i otvorenosti uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti. (Fena)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari