Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Vinko Puljić: Pandemija nas potiče da obilježavajući Božić slavimo istinsku vjeru

Objavljeno

on

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je vjernike da ovogodišnji blagdan Božića, koji je zasjenila pandemija koronavirusa, shvate kao priliku za učvršćivanje vjere u osobnom životu kao temelju obiteljskog i župskog zajedništva.

“Ne dopustimo da nam u slavlju Božića ukradu Isusa mentalitetom potrošnje ili možda frustracije jer smo ove godine u fizičkim i materijalnim okvirima prinuđeni skromije slaviti svetkovinu”, kazao je kardinal Puljić u svojoj božićnoj poruci.

Dodao je kako je iznimno važno sačuvati istinsku vjeru, ali i ne dopustiti da nam se ukrade nada u razdoblju obilježenom strahom i zbunjenošću zbog pandemije.

“Pandemija koronavirusa nametnula je pravilo fizičke distance jednih od drugih kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze no dok tako čuvamo svoje fizičko zdravlje, srcem možemo i trebamo biti blizu jedni drugima i zbiljski izražavati radost Božića”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Vrhbosanski je nadbiskup također istaknuo kako ozračje koje nas ionako potiče da trošimo više nego što imamo dovodi do nepotrebne napetosti i tjeskobe što se pretvara u napast koja opterećuje i pojedince i društvo.

Kardinal Puljić kao i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić tek su prije deset dana otpušteni iz bolnice gdje su se liječili i uspješno oporavili od covida.

“Želio bih da razdoblje maski što prije prestane kako bi se izravno gledali licem u lice”, kazao je u srijedu nadbiskup Vukšić.

Zbog epidemioloških mjera ove će godine mise polnoćke u svim biskupijama u BiH biti održane u ranijim večernjim satima.

Misu polnoćku u sarajevskoj katedrali koja će početi u 20 sati ove će godine predvoditi nadbiskup Vukšić a kardinal Puljić će voditi misno slavlje na sam blagdan Božića. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari