Kardinal Vinko Puljić predvoditi će misno slavlje za ubijenog svećenika Ivana Burika

0

Dana 8. listopada 2016. obilježavamo 25. obljetnicu mučeničke smrti vlč. Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr.  Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s MK Hrvatski sokol iz Osijeka već osmu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata.

burikObilježavanje će započeti u 8. listopada 2016. u 11:00 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa „Žrtvama za slobodnu Hrvatsku“. Start utrke u 11:20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier.

Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 14:40 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika.

U tovarničkoj župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste u 19:00 sati uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, predvoditi će zajedno s Đakovačko – osječkim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem i brojnim svećenicima misno slavlje za pokojnog župnika vlč. Ivana Burika.

Predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović preuzela je pokroviteljstvo nad organizacijom “8. Memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata”, a povodom 25. godišnjice i Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik

facebook komentari