Connect with us

Religija i Vjera

Kardinal Vinko Puljić: Prisjetite se Uskrsne žrtve i činite samo dobro

Objavljeno

-

Uskrs je poticaj svim istinskim vjernicima da ponovo prepoznaju vrijednost Kristove žrtve i slijedeći njegov put učine sve što sami mogu kako bi ovaj svijet bio bolje i pravednije mjesto za život svakog čovjeka, kazao je u nedjelju vrhbosanaski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodeći u sarajevskoj katedrali Srca Isusova središnje uskrsno misno slavlje.

[ad id=”93788″]

Kardinal Puljić je u propovjedi istaknuo kako današnji svijet suočen s brojnim kušnjama i nepravdama mora potražiti odgovore u Kristu koji se žrtvovao za iskupljenje svakog čovjeka i cijelog čovječanstva.

Što skupo platimo itekako znamo cijeniti pa bi stoga i danas trebalo prepoznati kojom je cijenom plaćeno ljudsko dostojanstvo, poručio je vrhbosaski nadbiskup vjernicima.

Podsjetio je kako je Bog, stvarajući čovjeka, svakoga darovao ljubavlju no čovjek je kroz povijest pa tako i danas tu ljubav znao bahato odbaciti poremetivši svoj odnos ne samo s Bogom nego i s prirodom te sa samim sobom utonuvši time u grijeh. Bog je stoga na zemlju poslao svog sina kako bi se utjelovio i on je platio cijenu otkupljenja kako bi čovjeku vratio dostojanstvo djeteta Božjeg a Krist je mukom, smrću i uskrsnućem pobijedio zlo.

“U godini milosrđa želimo prepoznati ljubav Božju i mijenjati svoj i mentalni sklop drušva u kojemu se poremetio zakon Božji”, kazao je kardinal Puljić.

Istaknuo je kako je svaki je čovjek vrijedan od začeća do prirodne smrti pa nema tog zemaljskog zakona koji to može zanijekati.

Po njegovim rječima, podjednako se to odnosi i na svakog čovjeka u nevolji uključujući izbjeglice koje traže spas, siromašne i bolesne kojima treba potpora i skrb.

Kardinal Puljić je posebice upozorio kako se na zlo ne smije odgovarati novim zlom niti na zločine zločinom nego jedino dobrom baš kao što se na laži mora odgovarati samo istinom.

“Svatko od nas treba u vjeri pobijediti zlo i pokvarenost, hoditi zemljom i činiti dobro”, kazao je vrhbosanski nadbiskup čestitajući vjernicima Uksrs uz želje da Krist unese svjetlost u sadašnjicu kako bi se gradio čestitiji i bolji svijet u kojemu se čuva čovjekovo dostojanstvo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari