Pratite nas

Komentar

Karika javne osude koja u poslanici KGK i u priopćenju VRH-a nedostaje – ČETNIŠTVO!

Objavljeno

na

Na sam Dan Europe i na Dan pobjede (saveznika nad silama osovine u Drugom svjetskom ratu) javno su se oglasili i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH.

[ad id=”93788″]

Predsjednica je javno osudila NDH i zločine koji su u njoj i u njeno ime počinjeni, a osudila je i zločine i zločince novoga komunističko-jugoslavenskog poretka.

Vlada je osudila samo ustaški poredak i njegove zločine.

Zajednički nazivnik obaju javnih istupa je “zaborav” svakoga spomena, nekmoli osude četničkog pokreta, režima i zločina koje su četnici počinili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1941. do 1945., ali i od 1991 do 1995.

slavenleticaTaj zastrašujući politički “deficit” u osudi zločina potaknuo je poznatoga povjesničara, predsjedničkog (Tuđmanova) savjetnika i poklisara dr. Darko Bekić na ironijom, cinizmom i malodušjem prožeti facebook zapis: “Hrvatska se vlada danas pridružila srbijanskom predsjedniku Nikoliću u njegovoj najoštrijoj osudi ustaštva i NDH. Još samo da se dogovore o broju ubijenih Srba: Nikolić je jučer naveo poznatu brojku od 700.000 ubijenih. Ne treba očekivati ni da će hrvatska vlada ‘škrtariti’ po tom pitanju. Glavno je da se obje strane slažu da četništvo i Šešelja, kao ni pripreme za rehabilitaciju nacističkog kvislinga Nedića nije vrijedno ni spominjati.”

Istup novih hrvatskih velmoža pokazuje kako i KGK i Tihomir Tim Orešković ubuduće kod ovakvih istupa naprosto MORAJU koristiti usluge povjesničara, a bilo bi im pametno i da nabave nekoliko primjeraka moje knjižice “Mala povijest Velike Srbije: Četnička Srbija na našem bliskom istoku”.

Slaven Letica

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković najavio razgovor s nezadovoljnim Penavom

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije pročitao što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pisao na Facebooku, ali da mu je jasno na što se referira. Kaže da će s Penavom razgovarati i da će to riješiti unutarstranački.

Na pitanje novinara kako komentira Facebook objavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da se srami institucija ove države premijer Andrej Plenković odgovara da nije vidio što je napisao, ali da je shvatio na što se referira, prenosi N1

Riječ je o suđenju Marijanu Živkoviću za razbijanje dvojezičnih ploča i izjavi sutkinje da sinove treba oplakivati u tišini.

“Mislim da je to na jučerašnje suđenje protiv gospodina Živkovića koji je izgubio dva sina u Domovinskom ratu. Ljudi koji su izgubili svoje najbliže, kojima su životi nepovratno promijenjeni na gore i koji su doživjeli najveće strahote naravno da jako teško i emotivno doživljavaju određene stvari i da se jako teško mogu vratiti u kontekst rezoniranja nekoga tko takvo iskustvo nema.

Poruka koju smo mi poslali kao Vlada i institucije poput policije, odvjetništva jest da smo učinili više na istraživanju i procesuiranju ratnih zločina koje se odnose na područje Vukovara, a koje je najosjetljvije.

Mislim da kada gledamo cjelinu da stvari idu u smjeru da se teži prema istini, ratni zločini ne zastarjevaju, tko treba odgovarati će odgovarati, a istodobno kao društvo moramo graditi ozračje koje ide prema pomirbi, uključivosti i gledanju naprijed, to je politika koju vodimo i iza koje stojimo”, rekao je.

Na pitanje reportera N1 o jučerašnjim Penavinim izjavama o revoluciji i crnom labudu kaže da će to rješavati unutarstranački, a najavio je i da će razgovarati s Penavom.

 

Ivan Penava: Svakako će biti određena reakcija na ovo stanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih

Objavljeno

na

Objavio

Genetski anarhista ne mogu prestrojiti ovu državu. Za to bi prvo trebali prestrojiti svoj mentalno devastirani um a onda sve ukradeno vlasniku.

Slušam ove izljeve Rolexjugenda po maniri njihovog idola koji je prestroji privatno vlasništvo pod kontrolu svojih drugova uz pomoć kalibra 32.

Dijaspora je Hrvatskoj jedini spas kao i za vrijeme agresije 90-tih. EU je vrlo upitna kao siguran faktor…znaju Britanci vrlo dobro zašto izlaze iz takve jedne institucije.

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari