Connect with us

Komentar

Karika javne osude koja u poslanici KGK i u priopćenju VRH-a nedostaje – ČETNIŠTVO!

Objavljeno

-

Na sam Dan Europe i na Dan pobjede (saveznika nad silama osovine u Drugom svjetskom ratu) javno su se oglasili i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH.

[ad id=”93788″]

Predsjednica je javno osudila NDH i zločine koji su u njoj i u njeno ime počinjeni, a osudila je i zločine i zločince novoga komunističko-jugoslavenskog poretka.

Vlada je osudila samo ustaški poredak i njegove zločine.

Zajednički nazivnik obaju javnih istupa je “zaborav” svakoga spomena, nekmoli osude četničkog pokreta, režima i zločina koje su četnici počinili u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1941. do 1945., ali i od 1991 do 1995.

slavenleticaTaj zastrašujući politički “deficit” u osudi zločina potaknuo je poznatoga povjesničara, predsjedničkog (Tuđmanova) savjetnika i poklisara dr. Darko Bekić na ironijom, cinizmom i malodušjem prožeti facebook zapis: “Hrvatska se vlada danas pridružila srbijanskom predsjedniku Nikoliću u njegovoj najoštrijoj osudi ustaštva i NDH. Još samo da se dogovore o broju ubijenih Srba: Nikolić je jučer naveo poznatu brojku od 700.000 ubijenih. Ne treba očekivati ni da će hrvatska vlada ‘škrtariti’ po tom pitanju. Glavno je da se obje strane slažu da četništvo i Šešelja, kao ni pripreme za rehabilitaciju nacističkog kvislinga Nedića nije vrijedno ni spominjati.”

Istup novih hrvatskih velmoža pokazuje kako i KGK i Tihomir Tim Orešković ubuduće kod ovakvih istupa naprosto MORAJU koristiti usluge povjesničara, a bilo bi im pametno i da nabave nekoliko primjeraka moje knjižice “Mala povijest Velike Srbije: Četnička Srbija na našem bliskom istoku”.

Slaven Letica

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari