Connect with us

Komentar

Karl Erjavec: Suradnja s novom hrvatskom vladom mnogo bolja nego s Milanovićevom

Published

on

Suradnja Ljubljane i Zagreba u izbjegličkoj krizi mnogo je bolja otkako Hrvatska ima novu vladu, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova za Slovensku televiziju te je najavio da će idućeg mjeseca u posjet doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

[ad id=”93788″]

‘Suradnja po pitanju migracija s novom hrvatskom vladom mnogo je bolja nego s prijašnjom (Zorana) Milanovića’, kazao je Erjavec u razgovoru za Slovensku televiziju, emitiranom u nedjelju navečer.

Tijekom multilateralnih susreta već dvaput se susreo s novim hrvatskim kolegom po dužnosti koji će, najavio je, u ožujku posjetiti Sloveniju.
Slovensko-hrvatsku suradnju u protoku izbjeglica smatra dobrom, a nastavljaju se i dobri gospodarski odnosi, rekao je Erjavec.

U pogledu otvorenih pitanja nema promjena i ne očekuje brze pomake, rekao je nadalje Erjavec.

Iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu, Erjavec je ponovio poznato stajalište Ljubljane da očekuje nastavak rada arbitražnog suda koji će donijeti presudu.

Otvorena pitanja treba riješiti na međunarodnim ustanovama, rekao je.
U razgovoru za televiziju Erjavec je najviše govorio o izbjegličkoj krizi. Rekao je da je skeptičan prema dogovoru Europske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog vala. Zato drži dobrom odlukom zemalja na tzv. balkanskoj izbjegličkoj ruti da sve više koordiniraju režim prihvata izbjeglica prema prijedlogu Austrije.

Sigurnosna situacija u Sloveniji nije nimalo ugrožena valom izbjeglica i sve je normalno, rekao je Erjavec i ocijenio da oporba u vezi s tim bez razloga potiče strahove kod ljudi.

Ako bi situacija s migrantskim valom eskalirala Ljubljana ima spremne planove, rekao je i naglasio da migranti u zemlju ulazu uz kontrolu sigurnosnih organa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari