Connect with us

Politika

Karlo Ressler: Od ostalih lista razlikuju nas znanje i stručnost

Objavljeno

-

Nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler izjavio je u utorak kako su znanje i stručnost, uz narodnjačke i demokršćanske vrijednosti, ono što HDZ-ovu listu razlikuje od ostalih lista na tim izborima.

Na okruglom stolu o prednostima članstva Hrvatske u EU Ressler je rekao kako je HDZ u proteklih 30 godina pokazao da se znanjem može mijenjati situacija i raditi promjene, i to ne samo na nacionalnoj, nego i na lokalnoj razini, što se posebice vidi u Slavoniji i Vladinu projektu “Slavonija, Baranja i Srijem”.

Ocijenio je kako “hrvatske nacionalne interese mogu zaštititi samo oni koji znaju, ljudi koji imaju stručna znanja i sposobnosti i koji ih u svojemu svakidašnjem radu mogu jasno artikulirati i zaštititi”.
“Vjerujemo u Hrvatsku, Europu i Slavoniju, i vjerujemo da možemo pokrenuti optimizam i raditi promjene bez obzira na brojne poteškoće i izazove koji se događaju u Hrvatskoj, ali i na europskoj razini, i događat će se i u budućnosti”, poručio je Ressler.

Kandidat na listi Stjepan Ribić rekao je kako su gospodarski subjekti iz Osječko-baranjske županije među najuspješnijima u Hrvatskoj po povlačenju novca iz EU, a dosad “bilježi više od 1350 EU projekata, vrijednih 875 milijuna eura, čime se pokazuju benefiti članstva u EU”.

Kandidatkinja s liste i saborska zastupnica Sunčana Glavak rekla je kako, osim zaštite nacionalnih interesa i razvoja gospodarstva putem EU fondova, u Europskom parlamentu Hrvatsku treba učiniti ravnopravnom s tzv. starim zemljama članicama EU.

Smatra kako će to posebice biti vidljivo u perspektivi do 2027. godine, gdje Hrvatska želi zadržati razinu korištenja kohezijskih fondova, nasuprot razmišljanju nekih starijih država članica, što Hrvatskoj nikako ne bi odgovaralo.

Glavak: U kampanju su uključeni svi stranački dužnosnici pa i kolega Brkić  

Na novinarsko pitanje hoće li zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić i na tim izborima biti nezaobilazan u organizaciji i vođenju kampanje, Glavak je odgovorila kako je “svaki član apsolutno važan i bitan, pa i onaj koji nikada ne dobije priliku biti ni na jednoj listi”.

Vjeruje da će HDZ “znati pokazati zajedništvo” bez obzira na postavljene izazove.
“Mi imamo stožer. Što se tiče kampanje, u nju su uključeni svi stranački dužnosnici, pa tako i kolega Milijan Brkić, i svatko će se uključiti prema potrebi, od najviših do najnižih dužnosnika”, rekla je Glavak. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari