Connect with us

Magazin

Karlo Ressler u Budnici – Matićeva rezolucija o pobačaju nas je iznenadila rigidnošću!

Objavljeno

-

Karlo Ressler, jedan od najmlađih zastupnika u Europskom parlamentu u prvoj ovogodišnjoj Budnici govorio je o čitavom nizu, većinom nepoznatih detalja u djelovanju europarlamentaraca.

Što određuje mandat njega kao zastupnika, činjenica da je član kluba europskih pučana, podpredsjednik mladeži EPP, činjenica da je HDZ-eov zastupnik ili je najvažnije obilježje njegovog djelovanja to što je hrvatski zastupnik?

Jesu li ta obilježja u suprotnosti, kada i kako se dopunjuju a kad se sukobljavaju ta obilježja, pitao je Marko Ljubić, navodeći primjer predstavljanja bl. Alojzija Stepinca u Europskom parlamentu, koji je organizirala tadašnja zastupnica Marijana Petir, a bojkotirali ga zastupnici ljevice iz Hrvatske poštujući stav europske ljevice na zahtjev Srbije?

Ressler je govorio o tzv. Matićevoj inicijativi o pobačaju, naglasivši da je bio neugodno iznenađen rigidnošću te rezolucije, zatim je govorio o utjecaju lobističkih organizacija, praksi dijela zastupnika koji otvoreno primaju visoke iznose uz zastupničku plaću (Ljubić je iznio primjer bivšeg zastupnika Jakovčića i njegov odnos s tvrtkama Danka Končara), a posebno je bilo govora o značaju osobnog ugleda i statusa državnih lidera u pregovorima oko financijskih sredstava, zatim o odluci Suda za ljudska prava u Strasbourgu o komunističkim i neokomunističkim strankama.

U emisiji je Ressler odgovarao na pitanja i o stereotipu “Šeksovog posinka” u kontekstu vrhunskih referenci koje ima sa Sveučilišta i osporavanja u hrvatskoj javnosti, o stereotipima mladih i starih, o procesima u Europi i svijetu, a gledatelji će čuti razloge zašto Ljubić u prvu novogodišnje Budnicu nije pozvao Kolakušića ili Matića, te što je poručio kolegi Dragi Hedlu i zašto je pozvao upravo Resslera.

Svakako pogledati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari