Connect with us

Događaji

Karolina Vidović Krišto dobitnica priznanja sv. Stošije za obranu ugroženih, osobito djece

Objavljeno

-

Novinarka Karolina Vidović Krišto jedina je osoba izvan Zadarske nadbiskupije koja je u tri godine otkako se dodjeljuje plaketa sv. Stošije zaslužnim zadarskim vjernicima, dobila to priznanje uz proslavu sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije.

Priznanje za obranu ugroženih, osobito djece, uručio joj je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u srijedu 14. siječnja, za vrijeme svečane Večernje mise u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

„Dobila sam plaketu sv. Stošije kao priznanje mom doprinosu u radu za slabije, za one koji nisu u stanju dignuti glas, osobito za djecu. To je milost. To mi je velika čast, veliko ohrabrenje, da ne posustanem na tom putu, koliko god bilo teško. Kinsey institut je i dalje savjetodavni član za obitelji i djecu UN-a. Ta se vijest mora širiti svijetom. Moramo nastojati rasvijetliti sve što se tiče Kinsey instituta i tzv. spolnog odgoja. Trebamo i dalje ustrajati na međunarodnom planu da se Kinsey institut izbaci iz UN-a, da se rasvijetli sve u vezi njega, da se spolni odgoj izbaci iz institucija, osobito iz odgoja”, rekla je Krišto, istaknuvši da u tom nastojanju nije sama. Mnogi od toga ne odustaju. „Tko god sazna za tu priču, zahvati ga ista potreba da to mijenja, da u tome sudjeluje i da se to konačno dokine. Da se istina sazna. Kad nastupi istina i kad se istina rasvijetli, to prestaje. Treba raditi na tome da se ta istina što više širi. U svijetu ta bitka traje. Šezdeset godina je trajalo uhljebljenje toga zla. Ne može se preko noći očekivati da se to sve iskorijeni, ali treba raditi da se istina čuje. To je put k rješavanju tog zla. Čuda su moguća”, poručuje Krišto, ističući da samo radi svoj posao i to će nastojati i dalje činiti, raditi svoj posao.

Izrazila je veliku zahvalnost za odluku Zadarske nadbiskupije da joj se dodjeli ta nagrada. To ju je iznenadilo i pred time se osjećala nedostojno. Sudjelovanje na svetkovini sv. Stošije smatra nezaboravnim. „Mislim da ću cijeli život nositi u sjećanju te napjeve, to ozračje, prekrasne ljude. Sretna sam i zahvalna dragom Bogu da sam imala priliku to doživjeti. Još je baš na dan dodjele Stošijinog priznanja obljetnica ređenja mons. Puljića za biskupa. Dirnulo me kako je sve povezano, poklopilo se toliko lijepih stvari. Bili su i kardinali Josip Bozanić i Vinko Puljić, sve je bilo svečano, uzvišeno i lijepo. Sigurna sam da je Bog taj koji sve vodi. Bog zna zašto određene znakove šalje u određeno vrijeme. Sretna sam da je uz mene i nastojim biti dostojna toga da uvijek bude uz mene. Prije dvije godine, kada se dogodila priča s Kinseyem, bila sam na susretu s kardinalom Bozanićem, i sada ga opet susrećem na svetkovini sv. Stošije, uz dodjelu plakete”, rekla je Krišto.

Na svečanosti je bila u pratnji Ivana Zvonimira Čička, predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora, koji izražava podršku Krišto s obzirom na izvanredni otkaz koji je dobila na HRT-u, smatrajući njeno izbacivanje s posla sramotom. HHO je obavijestio relevantne u svijetu o tome, a tražit će i očitovanje Hrvatskog sabora koji nadzire rad HRT-a o tom slučaju.

HRsvijet.net/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas