Pratite nas

Pregled

Karolina Vidović Krišto: Ključ uspjeha je stabilna država, a ne stabilna vlada

Objavljeno

na

Politička komentatorica HRT-a Krolina Vidović Krišto govoreći o Hrvatima u Vojvodini naglasila je kako je riječ o autonomnoj pokrajini u kojoj se, dirigirano s najviših pozicija vlasti, i dan danas prijeti Hrvatima, a u strahu žive i pripadnici hrvatske narodne manjine u ostatku Republike Srbije.

Koliko je opravdan strah tamošnjih Hrvata i pripadnika hrvatske nacionalne manjine, svjedoči i odavanje počasti četničkom vođi Draži Mihajloviću, istaknula je Vidović Krišto. Naime, počast mu je odala vojska Republike Srbije, i to u službenim odorama. Zamislite njemačku vojsku koja u službenim odorama odaje počast Hermannu Göringu. Upravo to je službena politika Republike Srbije, predvođena (filo)četnicima Vučićem i Vulinom, pred kojom oči zatvara ne samo hrvatska politička vrhuška, nego i ona Europske Unije.

Posebno zanimljiv je osvrt na političku situaciju u Italiji. Iako nijednom riječju nije spomenula Hrvatsku, iz izlaganja Vidović Krišto iščitavaju se jasne poruke i ključne teze.

Italija je, kao i Hrvatska, duboko podijeljena zemlja – na sjever i jug, na komuniste i katolike. Međutim, kada je u pitanju nacionalni interes, uvijek iznađu rješenje; kada talijanski komunisti moraju birati između svjetske revolucije ili Italije, uvijek biraju Italiju. Za stagnaciju Hrvatske nisu krive podjele, nije problem podjela na komuniste i katolike, nego je problem što hrvatski komunisti nemaju hrvatske, nego jugoslavenske nacionalne interese. Za stabilno društvo i stabilnu državu potrebna je nacija čiji su pripadnici svi odani svojoj državi, a ne nekoj drugoj, pa i nepostojećoj.

U tom je kontekstu upečatljiva i definicija uspjeha države – koliko smo puta čuli od vladajućih kako je ključ uspjeha stabilna vlada. Kako je onda Italija, koja je u 72 godine promijenila 64 izrazito nestabilne vlade izrasla u jednu od vodećih industrijskih nacija u svijetu? 

Ključ uspjeha je stabilna država, a ne stabilna vlada, zaključila je Vidović Krišto.

Ž.M. Zenga

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Djevojčica u plavom kaputiću – potresan simbola Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Slika djevojčice u plavom kaputiću, koja u suzama izlazi iz razorenoga grada 19. studenog 1991. jedan je od najpotresnijih simbola stradanja Vukovara.

Djevojčica je danas žena, koja neumorno i dalje dijeli svoju priču, odajući tako počast svim vukovarskim žrtvama.

Najtužnije oči na svijetu djevojčice u plavom kaputiću u koloni protjeranih Vukovaraca nitko ne zaboravlja. Danas je ona 33-godišnja žena i majka. Svoju djevojčicu s ponosom će ponovno voditi na Kolonu sjećanja, prenosi HRT

Željku Mitrović Jurić danas je ugostila Ekonomsko-turistička škola u Daruvaru.  Željka je iskreno ispričala svoj potresni put.

Danas s obitelji živi u Berku pokraj Vukovara, na mjestu logora u kojemu je ubijeno 56 ljudi. Svoju rijeku suza pretočila je u zbirku pjesama i posvetila je, kaže, svojim anđelima – hrvatskim braniteljima. Jedan je od njih njezin suprug.

Mladima je poručila da vole Hrvatsku. Baš kao i Tamara Rubčić iz vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Ovakav sat povijesti mladi neće zaboraviti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Projekcije proračuna za 2020. i 2021. – Smanjuju se sredstva za mirovine pripadnicima HV-a a povećavaju sudionicima ‘NOB’-a?

Objavljeno

na

Objavio

Sjednica odbora za ratne veterane

Saborski Odbor za ratne veterane raspravljao je o prijedlogu državnog proračuna za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021.

Iako protiv prijedloga proračuna nije bio nijedan član Odbora, iznesene su projekcije prema kojima se smanjuju sredstva za mirovine pripadnicima Hrvatske vojske, a povećavaju sredstva sudionicima “Narodnooslobodilačke borbe” pa je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Milijan Brkić zatražio objašnjenje.

 

NIKOLA KAJKIĆ: MA DOSTA JE VIŠE!!!! Pa koliko su ti ‘likovi iz NOB-a’ imali godina 1941-1945???

 

 

Mladen Pavković: Dokle će još partizanske mirovine biti nasljedne?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari