Pratite nas

Komentar

Karolina Vidović Krišto lijepo objasnila zašto svi vodeći svjetski mediji griješe kad napadaju Trumpa

Objavljeno

na

U jutrošnjoj emisiji HRT-a Dobro jutro, Hrvatska, u njihovoj redovitoj rubrici Skener, urednica Karolina Vidović Krišto odlučila je malo propitati uredničku politiku nekih najvećih svjetskih medija. Na samom kraju rubrike u kojoj, inače, radi pregled tiska, Vidović Krišto prokomentirala je pisanje svjetskih medija o Trumpovoj reakciji na nasilne prosvjede u Charlottesvilleu, u kojima je jedna osoba poginula.

Kritizirala je pisanje najuglednijih američkih medija koji su, po njenom mišljenju, američkom predsjedniku neopravdano zamjerili zakašnjelu reakciju na dramatične događaje proteklog vikenda u Charlottesvilleu. Gledateljima HRT-a ukratko je prepričala kako su se tijekom prosvjeda na ulicama Charlottesvillea nasilno ponašali prosvjednici desnih radikalnih skupina, ali i oni koji su im se suprotstavili.

Najspornijim smatra pisanje NY Timesa

“Okupile su se tu i radikalne organizacije lijeve provenijencije poput Black Lives Matter i američke Antife”, objasnila je Vidović Krišto te dodala kako je nedavno Washington Post objavio tekst u kojem navode da organizacija Black Lives Matter raspolaže s velikim financijskim sredstvima kojima ih doniraju Soros i “ostale liberalne zaklade”. No, najspornije je, po Vidović Krišto pisanje New York Timesa koji je, kako kaže, u srijedu na svojoj naslovnici objavio tvrdnju da Donald Trump optužujući obje strane za nasilje, zapravo staje na stranu radikalne desnice.

NY Times je, podsjetimo, napisao da je Trump prozvao aktiviste ‘alternativne ljevice’ da su jednako odgovorni za sukob kao i prosvjednici koji su došli naoružani, opremljeni svastikama, ratnim zastavama Konfederacije, antisemitskim natpisima i natpisima potpore Trumpu. Osim toga, u studiju HRT-a jutros su se procjenjivale i odluke uredništva tog američkog dnevnika koji, eto, bez obzira na to što je predsjednik rekao i dalje inzistiraju na svojoj tezi.

‘Mainstream mediji ne žele čuti što Trump govori’

Gospođa Vidović Krišto za kraj je malo iskritizirala i francuski Le Mondeu te španjolski El Pais. “Tako Le Monde piše kako je nastao opći gnjev nakon Trumpova obrata ekstremnoj desnici, a El Pais piše kako je Trump ostao sam u svojoj obrani rasizma. No, po meni je neopravdivo stati na bilo koju stranu u kojoj se dogodilo nasilje, a zanimljivo je da svjetski mediji inzistiraju da je on (misli se na Trumpa, op.a.) stao na jednu stranu”, zaključeno je u jutros studiju HRT-a.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari