Connect with us

Politika

Karolina Vidović Krišto: Ministar Butković mora biti razriješen dužnosti

Objavljeno

-

Foto: Hina

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto ocijenila je u nedjelju u priopćenju da ministar Oleg Butković zbog tragičnog sudara vlakova mora trenutačno biti razriješen svoje dužnosti te da je ta nesreća posljedica općeg nereda i korupcije koji vladaju u Hrvatskoj.

Sramotno je, kaže, da nadležni ministar Oleg Butković, koji već sedam godina upravlja HŽ-om, nije podnio ostavku, te da se čak ni ne postavlja pitanje odgovornosti uprave HŽ-a, koja je kompletno već morala biti razriješena i u postupku utvrđivanja svoje osobne odgovornosti.

Pošteni ljudi mukotrpno rade i gube živote, kao strojovođa Mario Gusak, a moćnici se protupravno bogate i međusobno štite; našim novcem plaćaju medije koji izvrću činjenice, blate poštene i slave nepoštene, poručila je, uz ostalo, zastupnica Vidović Krišto.

Ocijenila je, uz ostalo, da ova tragična nesreća oslikava stvarno stanje Hrvatske koju predvode HDZ-SDP moćnici.

U priopćenju za javnost podsjetila je da poginuli strojovođa Mario Gusak još prije tri godine upozoravao na katastrofalnu situaciju u Hrvatskim željeznicama, opisujući tadašnji slučaj koji je mogao dovesti do teške nesreće. Ali marljivog i poštenog strojovođu Gusaka, oca troje djece i hrvatskog branitelja, korumpirane i nesposobne strukture nisu čule, kao što ni danas ne čuju vapaje poštene i marljive Hrvatske, ističe zastupnica

HŽ od hrvatskih građana dobiva milijarde kuna subvencija, koje ne služe razvoju željezničkog prometa, nego podobnim i nesposobnim upravljačkim strukturama HŽ-a i njihovim mentorima, ustvrdila je Vidović Krišto.

Po njezinim riječima, Uprave HŽ-ovih tvrtki ne služe razvoju željeznice, već svojim interesima i interesima onih koji ih postavljaju. “Dokaz destruktivnog i koruptivnog djelovanja HŽ-ovih Uprava jest aktivno sudjelovanje u korumpiranju medija koju provodi Plenkovićeva vlada. Naime, HŽ je stalni sponzor tematskih konferencija koje organiziraju mediji, što je otvorena platforma za izvlačenje novca poreznih obveznika”, navela je, među ostalim, u priopćenju.

“Da tvrtka koja generira stotine milijuna gubitaka te prima poticaje od poreznih obveznika plaća pokroviteljstva i sponzorira medije, jest apsurd, jest korupcija ali je i protivno EU pravilima o državnim subvencijama”, istaknula je saborska zastupnica.
Plenkovićev dolazak na mjesto nesreće, i to u tijeku dok su spasilačke službe djelovale, mediji su prikazivali kao važno i plemenito, što je u potpunosti apsurdno, smatra Vidović Krišto.

Ona kaže da mediji prešućuju da je teretni vlak u vlasništvu, kako je navela, Plenkovićevog tajkuna Pave Vujnovca i njegovog PPD sustava.

“Taj PPD neobjašnjivo raste, i to radeći poslove s državnim tvrtkama, a te iste državne tvrtke generiraju gubitke? Je li ovdje riječ o čistim rabotama ili je u pitanju protupravno pogodovanje trebala bi istražiti državna tijela – ali ona neće to istražiti jer su blokirana od strane vladajućih moćnika”, ustvrdila je nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari