Pratite nas

Vijesti

Karolina Vidović Krišto: Ovo što ću sad napisati ni sama ne mogu vjerovati.

Objavljeno

na

Nakon što je u jesen prošle godine sudjelovala na Okruglom stolu u znak potpore Marijanu Živkoviću i Ljiljani Zmijanović, Karolina Vidović Krišto ponovno se oglasila vezano uz nepravdu prema ovoj braniteljici i doktorici znanosti. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:
“Ovo što ću sad napisati ni sama ne mogu vjerovati.
 
Nakon što je za ravnateljicu NP Krka izabrana Nella Slavica (koja je navodno plagirala natječajni program prepisavši koncept iz 2011., što koliko znam nije demantirano, te koja je navodno imala članske iskaznice i HDZ-a i HNS-a, što također, koliko znam, nije demantirano, sud je poništio natječaj. Dr. sc. Ljiljana Zmijanovic, kandidatkinja za ravnateljicu NP Krka s najboljim referencama i braniteljica s više od 500 dana borbenog sektora, podnijela je tužbu – i pobijedila.
 
Mediji su prenijeli kako je potom, nakon pravomoćne presude, ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, mimo i suprotno odluke suda, ponovno imenovao Nellu Slavicu za ravnateljicu.
 
Ponovno je podignuta tužba pred upravnim sudom. I znate što se sada dogodilo na prvom ročištu? Ministarstvo je tražilo izuzeće suca. Rasprava je odgođena.
 
Ne mogu vjerovati da na natječaju nije izabrana kandidatkinja s najboljim referencama, jedina dr.sc. s relevantnim obrazovanjem, Ljiljana Zmijanović.
 
Ne mogu vjerovati da nije izabrana kandidatkinja koja je uz najbolje reference još i dragovoljac Domovinskog rata, braniteljica s više od 500 dana borbenog sektora, dr. sc. Ljiljana Zmijanović.
 
Ne mogu vjerovati da je izabrana Nella Slavica kandidatkinja s daleko slabijim referencama, navodno stranačka pripadnica dviju stranaka, HDZ-a i HNS-a, koja je plagirala natječajni program.
 
Ne mogu vjerovati da je nakon pravomoćne presude ministar Tomislav Ćorić ponovno imenovao Nellu Slavicu na mjesto ravnateljice.
 
Ne mogu vjerovati da je ministar Ćorić još uvijek ministar.
 
Ne mogu vjerovati da svi drugi ministri i predsjednik Hrvatske vlade šute na ovakvo postupanje ministra Ćorića.
 
Ne mogu vjerovati da medijski dominantna “oporba” u Saboru šuti na ovakvo postupanje ministra Ćorića.
 
Ne mogu vjerovati da se u main stream medijima o ovom slučaju ne govori, a vidjeli smo kakva je moć medija i da su mnogobrojni ministri iz vlade otišli radi, u odnosu na ovaj slučaj, manjih razloga.
 
Ne mogu vjerovati da najviša sudska instanca nije sankcionirala ministarstvo zbog ne poštivanja pravomoćne presude.
 
Ne mogu vjerovati da je ponovno slučaj na sudu i da je ministarstvo tražilo izuzeće suca i da se sve opet odugovlači i odgađa… ne mogu vjerovati.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Vijesti

Plenković: Realno obećati ulazak Hrvatske u eurozonu do kraja mandata nove Vlade

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u petak u Zagrebu da su slovenskim državljanima naše obalne županije kategorizirane po njihovim kriterijima, i nalaze se u zelenoj kategoriji.

Premijeri Hrvatske i Slovenije, Andrej Plenković i Janez Janša susreli su se ranije danas u Otočcu na Krki, gdje su dogovorili još intenzivniju razmjenu informacija u borbi protiv koronavirusa.

“Što se tiče Hrvatske i Slovenije, najvažnija poruka bila je o epidemiološkoj slici u onim hrvatskim županijama koje su trenutno najzanimljivije za slovenske državljane, a to su naše obalne županije, gdje smo, po njihovim kriterijima, u zelenome”, rekao je Plenković po povratku u Zagreb, na konferenciju za novinare u Banskim dvorima o ulasku Hrvatske u europski tečajni mehanizam ERM II.

Dakle, dodao je, Slovenija je u istoj kategoriji sama kao što je stavila i Hrvatsku.

Mi radimo na tome da se zdravstveni stožeri obje države konzultiraju na tjednoj bazi, rekao je hrvatski premijer. “Da imamo što manje zapreka za prelazak granica. To je intencija i mislim da smo na dobrom putu da to i realiziramo”, naglasio je Plenković

Predsjednici Vlada Slovenije i Hrvatske, Janša i Plenković ranije danas sastanak u Otočcu na Krki ocijenili su uspješnim, na kojem je jedina tema bila epidemiološka situacija u obje države i mjere koje su za suzbijanje zaraze koronavirusom donijele obje vlade.

Slovenski premijer je rekao da ga raduju mjere koje Hrvatska poduzima na kontroli pandemije i koje je poduzela na vanjskim granicama EU-a kao i činjenica da priprema aplikaciju za praćenje zaraze, za koju Plenković kaže da će biti gotova za desetak dana.

Epidemiolozi i nadležne institucije dviju država razmjenjuju informacije i iskustva, a sada smo dogovorili još intenzivniju svakodnevnu suradnju, kazao je Janša.

Hrvatski premijer Plenković istaknuo je da je sedam obalnih županija u Hrvatskoj u zelenoj zoni, što je “poruka pouzdanja i sigurnosti svim slovenskim turistima”.

U Hrvatskoj je u petak prema podacima eVisitora boravilo 92.000 Slovenaca.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ od jeseni u školskom kurikulumu

Objavljeno

na

Objavio

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo je odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice “Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj”, ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih potaknuti na promišljanje i pozitivno djelovanje.

Edukativni materijali vezani uz film “Dnevnik Diane Budisavljević” dijelom su projekta “Dnevnik Diane Budisavljević – od filma do virtualnog muzeja” čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com dostupni su, među ostalim, materijali namijenjeni nastavnicima i učenicima.

Osim informacija o filmu, na toj stranici dostupni su edukativni sadržaji, a u planu je izrada dodatnih materijala na temelju mnoštva materijala nastalih tijekom višegodišnjeg istraživanja za film. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari