Connect with us

Politika

Karolina Vidović Krišto: Riječ o pritiscima koji su bili ispod pristojne političke razine

Objavljeno

on

Saborski zastupnici Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan u utorak su obznanili kako napuštaju klub zastupnika Domovinskog pokreta. Tu vijest na svom je Facebook profilu objavio Vrkljan, objavu je supotpisala i Vidović Krišto.

Kao glavne razloge za napuštanje naveli su stanovite političke pritiske te spletkarenja koja su se odvijala unutar stranke. Kao razlog odlaska još su naveli i “duboku državu”, politološki termin kojim se nazivaju državni dužnosnici, državna tijela, državna poduzeća ili državni mediji koji de facto i najčešće mimo zakona i ustavno-pravnih propisa faktički obnašaju državnu vlast po principu političke trgovine i vlastitog interesa i to bez obzira na legitimno izabranu Vladu

Iako su odmetnuti zastupnici u svojoj objavi naveli kako će više detalja o svom izlasku iz kluba zastupnika obznaniti na konferenciji za medije u četvrtak, Vidović Krišto ipak na poziv Večernjeg lista se javila na telefon. “Prije svega želim reći da nikoga iz Domovinskog pokreta ne želim vrijeđati ili prozivati. Nemam takav karakter i ne želim se time baviti”, kazala je Vidović Krišto.

Upitali su o kakvim se to spletkarenjima i političkim pritiscima radilo u stranci.

“Riječ o pritiscima koji su bili ispod pristojne političke razine, onim pritiscima koji su kolegu Vrkljana i mene sprječavali da u svoje osobno ime te u ime Domovinskog pokreta ostvarimo zbiljske i korjenite reforme koje su Hrvatskoj i hrvatskom društvu neophodne. Tu prije svega mislim na vladavinu pravu, bezuvjetnu borbu protiv korupcije i socijalnu pravdu”, kazala je Vidović Krišto dodavši kako su to njezina tri načela zbog kojih je ušla u politiku i od njih nikada neće odstupiti.

Novinar Večernjeg lista pitao je proizlazi li iz toga da je stranačka hijerarhija odnosno sam Miroslav Škoro sputavao Vidović Krišto u političkom radu kroz kojeg je, kako navodi, htjeli ostvariti spomenuta tri načela.

“Prerano je za govoriti o tome. Kao što sam rekla ne želim protiv nikoga pričati ad hominem, ali mogu reći da će sa svim detaljima javnost i novinari biti upoznati u četvrtak na konferenciji za mediju na koju su svi pozvani. Tamo ćemo pričati otvorenije”, dodala je Vidović Krišto koja nije htjela otkriti svoje nove političke ambicije kao ni detalje budućeg djelovanja u Hrvatskom Saboru.

Domovinski pokret: Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a

 

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari