Connect with us

Politika

Karolina Vidović Krišto traži razrješenje predsjednika Sabora Jandrokovića

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto izvijestila je u petak da će idući tjedan započeti s prikupljanjem potpisa zastupnika za razrješenje Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, smatrajući da onemogućuje parlament da kontrolira Vladu.

Vidović Krišto smatra da Jandroković vodi Hrvatski sabor “na način da ga onesposobi, kako ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta”, navela je u priopćenju.

Predsjednika Sabora kritizirala je zbog vođenja jučerašnje sjednice, na kojoj je kazala da Jandroković potkupljuje medije putem agencije Real grupa te da je korupcija u Hrvatskoj pošti pod njegovim kontrolom, na što joj je Jandroković odgovorio da je “lažljivica i klevetnica” te da pokaže dokaze kada nekoga optužuje za kriminal i korupciju.

“Na jučerašnjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske”, dodala je Vidović Krišto.

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost napominje da je predsjednik Sabora “vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene”, dok blokiranje rada Sabora smatra jednim od “ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas